Oprez

U Hrvatskoj vjetar nosi krovove, ruši drveće

Na Puntijarki su jutros zabilježeni udari jugozapadnog vjetra od 97 kilometara na sat, stoga Državni hidrometeorološki zavod poziva na oprez!
Vijesti / Flash | 10. 02. 2020. u 13:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: N1 / U Hrvatskoj vjetar nosi krovove, ruši drveće

Najavljeni jaki udari vjetra uzrokovali su na sjeveru Hrvatske brojne probleme zbog kojih su na teren izlazile vatrogasne postrojbe.

Jaki udari vjetra podigli su krov na zgradi poštanskog ureda u Lepoglavi u ponedjeljak ujutro, potvrdili su za 24sata iz varaždinske policijske postaje. Zbog krova koji visi sa ruba zgrade, kolnik je zatvoren zbog sigurnosti prolaznika, prenosi N1.

Trenutno su na terenu policijski i vatrogasni službenici koji osiguravaju prostor oko zgrade. Ozlijeđenih zasad nema.

Vatrogasci su zbog vjetra morali intervenirati i u Ivancu. Vjetar je odnio krov s garaže, a dvije kuće dalje odnio je dio šindre i oluk. Jak vjetar odnio je i limeni krov sa zgrade u kojoj se nalazi tvrtka Tokić Autodijelovi, javlja Regionalni.

Na području varaždinske županije bilo je desetak intervencija vatrogasaca.

''Riječ je o padu drveća, crijepova, limova, klasični problemi kad je ovakvo vrijeme'', rekao je zapovjednik JVP-a Ivica Labaš za Varaždinski.hr.

Udari vjetra rušili su drveća u Đurđevcu.

Prema prognozi dolaskom večeri vjetar će oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadni, a raste i mogućnost za kišu ili pljusak.

Na Puntijarki su jutros zabilježeni udari jugozapadnog vjetra od 97 kilometara na sat, stoga Državni hidrometeorološki zavod poziva na oprez!

Na snazi je Meteoalarm, sustav koji nas informira o ekstremnim vremenskim prilikama, što je u ovom slučaju vjetar olujne jakosti. Upozorenje visokog stupnja na snazi je za gorje, Međimurje, Zagorje i Podravinu. Budite spremni na poremećaje, oštećenja konstrukcija i rizik od ozljeda zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina. Moguć je prekid prometa i prekid opskrbe električnom energijom.

Sjeverom Europe pak hara oluja Chiara. Najmanje jedna osoba je poginula, pričinjene su štete, a deseci tisuća kućanstava ostali su bez struje zbog vjetrova uraganske snage. U Njemačkoj je otkazano na stotine letova, u Švedskoj je jedan muškarac poginuo, a za drugim se traga pošto im se čamac na jezeru prevrnuo, u Sloveniji je jedna osoba poginula nakon što se na automobil srušilo stablo, više od 20 tisuća kućanstava diljem Velike Britanije provelo je noć bez električne energije…

Kopirati
Drag cursor here to close