HBŽ

Županijska bolnica "Dr. fra Mihovil Sučić" dobila novog ravnatelja

Za ravnatelja Županijske bolnice imenuje dr. Mladenka Perković iz Livna, specijalistica anesteziologije, reanimatologije i intenzivnog liječenja.
Vijesti / Flash | 01. 10. 2021. u 16:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon razmatranja prednacrta, Vlada Hercegbosanske županije na sjednici u petak utvrdila je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti koji će biti upućen u Skupštinu HBŽ-a na daljnje postupanje.

Donesena je i Odluka o odobravanju financijskih sredstava u iznosu od 10.000 maraka Ministarstvu rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih HBŽ-a u svrhu nabave medicinskog kisika Covid odjelu Županijske bolnice u Livnu, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Zbog isteka mandata ravnatelja Zavoda za upošljavanje HBŽ-a, Vlada je donijela Odluku o razrješenju ravnatelja Zavoda, nastavno Vlada je donijela Odluku o privremenom imenovanju Diane Čačije ravnateljicom Zavoda za upošljavanje HBŽ-a na razdoblje od 3 mjeseca i Odluku o odobravanju raspisivanja javnog natječaja za izbor ravnatelja Zavoda za upošljavanje Hercegbosanske županije.

Vlada je dala suglasnost na Odluku Upravnog vijeća Županijske bolnice "Dr. fra Mihovil Sučić" kojom se za ravnatelja Županijske bolnice imenuje dr. Mladenka Perković iz Livna, specijalistica anesteziologije, reanimatologije i intenzivnog liječenja.

Također, Vlada je odobrila iznos od 10.000 maraka Ministarstvu rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih u svrhu nabave cjepiva protiv gripe Zavodu za javno zdravstvo HBŽ-a.

U dijelu sjednice Vlada je donijela Odluku o raspodjeli sredstava za sufinanciranje projekata iz Programa utroška sredstava kapitalnih transfera "Potpora općinama-vodoprivreda" utvrđenih Proračunom Hercegbosanske županije za 2021. godinu, kojom se utvrđuje raspodjela sredstava za sufinanciranje Projekata jedinica lokalne samouprave s područja Hercegbosanske županije iz oblasti vodoprivrede u iznosu od 776.792 KM.

Na prijedlog Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ-a, Vlada je donijela Odluku o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje prijevoza učenika srednjih škola za školsku 2021./2022. godinu u ukupnom iznosu od 400.000 maraka, sukladno podatcima o broju učenika koji koriste prijevoz dobivenim od strane srednjih škola Hercegbosanske županije.

Vlada je dala suglasnost ministrici znanosti, prosvjete, kulture i športa, Gordani Nakić da sa Nezavisnim sindikatom djelatnika srednjih škola HBŽ-a potpiše Sporazum o produženju važenja Kolektivnog ugovora za djelatnost srednjeg obrazovanja na period do 30. studenoga, priopćeno je iz te vlade.

Kopirati
Drag cursor here to close