Svečanost

U Livnu obilježen Dan policije

''Domovina se voli i poštuje štiteći najranjivije skupine našeg društva, pomažući svojim kolegama, prijateljima i njihovim obiteljima u trenutcima kad im je najteže'' - kazao je Lovrić.
Vijesti / Flash | 01. 10. 2021. u 09:20 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježje poginulim pripadnicima Ministarstva unutarnjih poslova Hercegbosanske županije (MUP HBŽ) u četvrtak 30. rujna 2021. je obilježen Dan policije i njenog zaštitnika svetog Mihovila.

Misa je služena u crkvi svetih Petra i Pavla na Gorici, nakon čega su pripadnici policije, gosti i uzvanici posjetili Franjevački muzej i galeriju Gorica, a središnja svečanost održana je pred zgradom MUP-a u Livnu, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Na početku svečanosti Dana policije i svetog Mihovila nazočnima se obratio županijski ministar unutarnjih poslova Mario Lovrić.

''Čovjek je najveća vrijednost ovog ministarstva i upravo o njemu ovisi naš rad i djelovanje. Koliko svatko od nas doprinosi u ispunjavanju planova, boljeg sutra i budućnosti koju predajemo našoj djeci i koliko volimo ovaj posao svoju zajednicu, svoje sugrađane i svoju domovinu pitanje je koje sami sebi trebamo postavljati. Domovina se voli i poštuje, požrtvovnim radom i zalaganjem, poštivanjem normi ponašanja, žrtvovanjem za više ciljeve, štiteći živote i imovinu svojih sugrađana, radeći za opće dobro, te kroz mnoge druge vidove rada i djelovanja. Domovina se voli i poštuje štiteći najranjivije skupine našeg društva, pomažući svojim kolegama, prijateljima i njihovim obiteljima u trenutcima kad im je najteže'' - kazao je Lovrić.

Po njegovim riječima, stanje sigurnosti na području HBŽ-a je zadovoljavajuće, a poduzimaju se koraci ka jačanju organizacijskih i kadrovskih kapaciteta i poboljšanju materijalno-tehničke opremljenosti, te se stvaraju preduvjete za uspješniji rad i funkcioniranje županijskog MUP-a.

''Vlada HBŽ-a u okviru svojih proračunskih mogućnosti doprinosi jačanju svih kapaciteta koji su potrebni jednoj policijskoj organizaciji, a također radi na jačanju materijalnog i socijalnog statusa djelatnika, predlaganjem novih propisa o plaćama. Za kapitalna ulaganja u ovoj proračunskoj godini osigurano je 900.000 maraka za potrebe županijskog MUP-a'' - kazao je.

Ministar Lovrić i policijski komesar Ilija Jakić tom su prigodom uručili prigodne poklone i zahvalnice policijskim službenicima i namještenicima koji su umirovljeni u razdoblju od 1. listopada 2020. do 30. rujna 2021. godine, zahvalnice pravnim i fizičkim osobama za suradnju i pomoć MUP-u, te sportske nagrade sudionicima turnira u nogometu, streljaštvu i šahu.

Središnjoj svečanosti, među ostalima, nazočili su predsjednik Vlade HBŽ Ivan Vukadin, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HBŽ Božo Perić, županijska ministrica znanosti, prosvjete kulture i sporta Gordana Nakić, ministar financija u Vladi Hercegbosanske županije, Draško Dalić, ministar rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih HBŽ-a Momčilo Bajić, konzul Republike Hrvatske u Livnu Tomislav Vrdoljak, gradonačelnik Livna Darko Čondrić, načelnik Kupresa Zdravko Mioč, predstavnici županijskog suda i tužiteljstva, predstavnici Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata, udruge poginulih i nestalih branitelja, predstavnici Policijske uprave Splitsko-dalmatinske županije i brojnih drugih policijskih uprava s područja Bosne i Hercegovine, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close