Facebook

Žuljević pere ruke nakon lajkova za prebijanje sudaca i posta o Veležu

Vijesti / Flash | 22. 09. 2021. u 10:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Kad nepravda postane zakon, otpor postaje dužnost!!!'', objavio je SDP-ov federalni zastupnik Aner Žuljević na Facebooku komentiravši događaje nakon utakmice Veleža i Borca.

Uz to, uočeno je kako je podržao komentar pod svojim postom koji kaže kako suce ''treba prebiti k'o mačku'' ali se potom opravdao.

''Pošto se očigledno prva rečenica tumači pogrešno, da razjasnimo, ne podržavam paljevine i fizičke napade, ali cijelim svojim životom stojim iza 4R kao hitne reforme koja iz saveza mora izbaciti one koji sa sportom nemaju nikakve veze i koji su ga doveli na sramotno niske grane'', napisao je Žuljević.

Naime, predstavnici pet bh. klubova (Sarajevo, Sloboda, Tuzla City, Velež i Željezničar) sastali su se s ciljem poboljšanja kvaliteta i regularnosti Premijer lige BiH.

Pokrenuli su "Inicijativu za reformu, ravnopravnost, razvoj i regularnost natjecanja u BiH" skraćenog naziva - 4R.

Podsjećamo, nakon što je prekinuta utakmica između Veleža i Borca, suci su napadnuti u tunelu Lendava.

Prema policijskom izvješću, ''na magistralnoj cesti M-17 u tunelu Lendava u Jablanici sinoć u 23.45 sati putničko motorno vozilo Golf V sive boje u kojem su se nalazile četiri nepoznate osobe presrelo je putničko motorno vozilo Mercedes u kojem su se nalazila tri djelatnika Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine''.

''Na vozilu je izazvana veća materijalna šteta, ubačena je zapaljiva baklja unutar vozila koje je izgorjelo. Nakon što su osobe napustile zapaljeno vozilo fizički su napadnute'', rekli su Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Pored Topalovića, napadnuti su pomoćni sudac Admir Šehović iz Sarajeva, kao i supervizor suđenja Adnan Alispahić. Prema posljednjim informacijama, srećom, prošli su sa lakšim tjelesnim ozlijedama. Utakmica Velež – Borac prekinuta je u 82. minutu, pri rezultatu 2:0 za goste, kada su navijači domaćeg tima utrčali u terenu želeći se obračunati sa sucima.

Kopirati
Drag cursor here to close