Kriza u Vrapčićima se nastavlja

VIDEO Borac šokirao Rođene, navijači prekinuli utakmicu

Susret je protekao u dosta nervoznom tonu s puno tenzija kako na terenu tako i na tribinama
Sport / Nogomet | 21. 09. 2021. u 21:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utakmica 10. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine između Veleža i Borca prekinuta je osam minuta prije njenog završetka nakon što je grupa domaćih navijača utrčala na teren stadiona Rođeni.

Susret je protekao u dosta nervoznom tonu s puno tenzija kako na terenu tako i na tribinama, ali su na kraju gosti bili ti koji su odnijeli tri boda.

Velež je bolje otvorio susret i prvi zaprijetio preko Vehabovića i Zubanovića čiji je udarac ispred gol crte zaustavio Molls.

Igrala se 37. minuta kada je Borac poveo. Nakon jednog dvoboja Moraitisa i Isića, glavni sudac uz velike prosvjede domaćih pokazuje prekršaj za goste, a Vranješ namješta loptu i majstorski pogađa za vodstvo Borca.

Odmah su Rođeni pokušali iskoristiti slavlje gostiju, krenuli su s centra, ali Topalović ih je vratio na "početni položaj". Nakon toga su ponovo uslijedili veliki prosvjedi domaćih igrača i navijača.

U jednom je trenutku morali su reagirati i zaštitari kako bi sudačku trojku predvođenu sucem Sabrijom Topalovićem odvelo do svlačionice, a dok su izlazili stadionom Rođeni se orilo "Lopovi, lopovi"!

Nastavak utakmice donio je manje-više dominaciju Veleža koji je pokušavao preko Ćosića i Radovića čiji su udarci za malo otišli pored gola Pavlovića.

S druge strane, Borac se uglavnom orijentirao na obranu svog gola u čemu su na kraju i uspjeli. Do kraja Borac je došao do još jednog gola, prenosi SportSport.ba.

Svoj drugi pogodak večeras postigao je Stojan Vranješ koji je izbio sam ispred Bogdanovića i rutinski ga matirao u 81. minuti utakmice. Nakon tog gola navijači Veleža su uletjeli na teren zbog čega je susret prekinut.

U narednom kolu Borac dočekuje Sarajevo u derbiju kola, dok će Velež gostovati kod lidera, ekipe Tuzle City.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

S obzirom na to da je odigrano više od 80 minuta i da je prekid izazvan lošom organizacijom utakmice za koju je odgovoran domaćin, ona će biti registrirana rezultatom 3:0 u korist gostiju, a Velež može očekivati dodatnu kaznu od strane Nogometnog saveza BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close