Michael J. Murphy

Znakovita posjeta: Prvo ministarstvo novog saziva koje je posetio američki veleposlanik

Ministar obrane BiH Zukan Helez i zamjenici Slaven Galić i Aleksandar Goganović razgovarali su danas sa američkim veleposlanikom Nj.E. Michaelom J. Murphyjem
Vijesti / Flash | 26. 01. 2023. u 18:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar obrane BiH Zukan Helez i zamjenici Slaven Galić i Aleksandar Goganović razgovarali su danas sa američkim veleposlanikom Nj.E. Michaelom J. Murphyjem, koji im je čestitao imenovanja na nove funkcije, uz želju za uspjeh u budućem radu.

Ministar Helez se zahvalio veleposlaniku Marphyju na odluci da upravo Ministarstvo obrane BiH bude prvo ministarstvo novog saziva Vijeća ministara BiH koje će posjetiti, te da je ovo još jedan znak opredijeljenosti Vlade SAD-a da nastavi sa podrškom obrambenim institucijama naše zemlje, ali i Bosni i Hercegovini u cjelini.

Tijekom sastanka naglašen je značaj snažnog partnerstva i podrške SAD-a Bosni i Hercegovini, a što je potvrda opredijeljenosti u procesu kontinuiranog osnaživanja mira i stabilnosti u našoj zemlji, ali i u široj regiji.

Ministar Helez je naglasio potrebu daljnjeg jačanja suradnje i veza naše dvije zemlje u oblasti obrane, kao i nastavak reformskih procesa, ali i odlučne suradnje u procesu priključenja NATO-u i Europskoj uniji.

Veleposlanik Murphy se zahvalio ministru Helezu i njegovim zamjenicima na izdvojenom vremenu i prilici za razgovor, pohvalio obrambenu reformu u Bosni i Hercegovini, koju je Vlada SAD-a snažno podržavala i obećao još snažniju podršku ovom resoru u narednom periodu.

Istaknuo je da je vrlo važno osigurati sve potrebne uvjete kako bi se zadržala i unaprijedila operativna sposobnost Oružanih snaga BiH, dodatno ojačali kapaciteti ove strukture, kako bi mogli i u budućnosti nastaviti sa izvršenjem svoje misije i zadataka, kako u zemlji tako i na međunarodnom planu.

Veleposlanik Murphy je kazao da se pred novi menadžment postavljaju novi izazovi, ali da je uvjeren da će zajedničkim radom i naporima i uz podršku partnera i prijatelja uspješno realizirati ono što su strateški ciljevi ove institucije, ali i države Bosne i Hercegovine.

Zamjenici ministra Slaven Galić i Aleksandar Goganović su također, zahvalili veleposlaniku Murphyju na posjeti i kazali da je od izuzetnog značaja podrška koju on i njegova vlada pružaju ovom ministarstvu i Bosni i Hercegovini u cjelini. Iskazali su opredjeljenje za nastavak i unapređenje suradnje u oblasti obrane uz očekivan zajednički i predan rad za unapređenje ovog resora.

U pratnji veleposlanika Murphija bila je i politička savjetnica u Veleposlanstvo SAD-a u BiH Dianna Paleqin i obrambeni ataše ove zemlje brigadir Eric R. Adams.

Kopirati
Drag cursor here to close