''Mostar - Prostori koji pokreću"

FOTO | Kome se u sustavu za pomoć mogu obratiti obitelji osoba sa invaliditetom?

Događaj je organiziran u sklopu projekta "Psiha, tijelo, duša - kreni", koji se provodi u okviru projekta "Mostar - Prostori koji pokreću".
Vijesti / Flash | 13. 12. 2023. u 18:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Cilj je skrenuti pozornost na to koliko život cijele obitelji osobe sa invaliditetom postaje drugačiji i specifičniji'', poručeno je na tribini koja je održana u Maloj galeriji HD Herceg Stjepan Kosača, a na temu "Život i rad s osobama s invaliditetom kroz iskustvo stručnjaka".

Događaj je organiziran u sklopu projekta "Psiha, tijelo, duša - kreni", koji se provodi u okviru projekta "Mostar - Prostori koji pokreću".

Foto: Bljesak.info / Interaktivna radionica u Mostaru o životu osoba sa invaliditetom

Danijela Kegelj, jedna od organizatorica, istaknula je kako ovaj projekt u svom sastavu ima psihoterapiju, fizioterapiju i hortiterapiju te interaktivna predavanja koje je održala dr. Martina Krešić Ćorić.

''Cilj je skrenuti pozornost na to koliko život cijele obitelji osobe sa invaliditetom postaje drugačiji i specifičniji. Zadnje predavanje, javno, okupilo je obitelji, imali smo goste suprugu, oca i brata osobe sa invaliditetom, a večeras smo imali stručnjake različitih profila, koji su zajedno sa doktoricom dali odgovore kako se postaviti, tko je nadležan itd., kako bi ojačali život obitelji osoba sa invaliditetom'', istaknula je Kegelj za Bljesak.info.

Foto: Bljesak.info / Interaktivna radionica u Mostaru o životu osoba sa invaliditetom

Dr. Martina Krešić Ćorić, specijalist psihijatar, subspecijalist dječje adolescentne psihijatrije i psihoterapije, zaposlenica SKB-a Mostar i voditelj odjela za djecu i adolescente, kazala je kako je tema specifična, ali kako su odgovorili na mnogobrojna pitanja.

Foto: Bljesak.info / Interaktivna radionica u Mostaru o životu osoba sa invaliditetom

''Večeras smo govorili o djeci s poteškoćama u razvoju i njihovoj integraciji u društvo, kao i njihovim obiteljima, odnosno specifičnostima takvih obiteljima. Pričali smo konkretno o stručnjacima koji su uključeni u sve to'', navela je i dodala:

''Drago mi je da smo se dotaknuli iskustva rada sa djecom s poteškoćama u razvoju, a odgovorili smo na pitanja i sa čime se susreću obitelji, kao i same osobe s poteškoćama u razvoju. Pričali smo o tome kome se, kako i kada obratiti u sustavu'', poručila je.

Kopirati
Drag cursor here to close