Unaprjeđenja suradnje

Memorandum s Caritasom za zapošljavanje osoba s invaliditetom

Memorandum je potpisan s ciljem unaprjeđenja suradnje Ministarstva i Caritasa u oblastima rada i zapošljavanja, prava i položaja osoba s invaliditetom.
Vijesti / Flash | 28. 11. 2023. u 11:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić potpisao je danas Memorandum o suradnji s direktorom Caritasa BiH mons. Tomom Kneževićem.

Iskustva Caritasa

Memorandum je potpisan s ciljem unaprjeđenja suradnje Ministarstva i Caritasa u oblastima rada i zapošljavanja, prava i položaja osoba s invaliditetom, te drugih oblasti na području Federacije BiH koje su u nadležnosti Ministarstva, a od interesa za Caritas BiH i njegove aktivnosti koje provodi u zajednici.

Povodom potpisivanja Memoranduma o suradnji ministar Delić podcrtao je važnost kvalitetne i kontinuirane suradnje s partnerima koji su svoj rad u zajednici dokazali uspješnim projektima i aktivnostima.

“Caritas BiH već trideset godina radi projekte na području BiH koji doprinose razvoju zajednice, a s obzirom da su već izvjesno vrijeme aktivni i na poljima rada i zapošljavanja oni su za nas značajan partner s kojim možemo doprinijeti napretku u ovom za našu zemlju iznimno bitnom segmentu društva”, izjavio je ministar Delić te dodao da iskustva i znanja Caritasa u oblasti poboljšanja položaja osoba s invaliditetom također znače Ministarstvu koje će nastojati pratiti programe i aktivnosti i sudjelovati gdje se ukaže prilika.

Rad i zapošljavanje

Monsinjor Tomo Knežević kazao je da je definiranje suradnje na ovaj način između Ministarstva i Caritasa konkretan znak podrške i priznavanje Caritasu zasluga za sve što je dosad uradio i šta će uraditi u narednom razdoblju.

“Ovo je konkretan znak podrške konkretne vlasti za rad na dobrobit svih stanovnika BiH, ne samo Federacije jer Caritas djeluje na području cijele Bosne i Hercegovine”, kazao je monsinjor Knežević.

Na temelju danas potpisanog Memoranduma Federalno ministarstvo rada i socijalne politike i Caritas BiH nastojat će provoditi konkretne projekte i aktivnosti u oblasti rada i zapošljavanja, te unaprjeđenja prava i položaja osoba s invaliditetom.

Kopirati
Drag cursor here to close