Stožer

ZHŽ: Devet oporavljenih, pet novozaraženih

Vijesti / Flash | 18. 04. 2020. u 10:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

‘’Dobili smo potvrdu Zavoda za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke o 9 oporavljenih osoba. Osobe su ranije bile pozitivne na prisustvo korona virusa, ali su na dva uzastopna testiranja pokazali se negativnima’’, navodi se u priopćenju za javnost Stožera Civilne zaštite ZHŽ-a.

Navode kako su obaviješteni i o 5 novih pozitivnih osoba na prisustvo korona virusa, 4 osobe s područja Širokog Brijega i 1 osoba iz Ljubuškog. Povezanost s nekim postojećim klasterom nije pronađena.

‘’Do sada je u ŽZH 70 osoba bilo pozitivno na prisustvo korona virusa. S područja Širokog Brijega su 53 osobe, 12 iz Gruda, 4 iz Posušja i jedna osoba iz Ljubuškog. Ukupno se 9 osoba oporavilo, a 4 su preminule. U samoizolaciji se trenutno nalazi 569 osoba na prostoru ŽZH od čega 340 osoba s područja Širokog Brijega’’, navedeno je.

Krivulja koja označava rast broja zaraženih u BiH i dalje je linearna s tim da se u ovom tjednu prosječno dnevno bilježi tridesetak novih slučajeva. Najveći skok krivulje zabilježen je 7. travnja kada je u jednom danu bilo 86 novih slučajeva. Do sada je provedeno više od 15 tisuća testiranja.

Do sada je u BiH od posljedica zaraze koronavirusom umrlo 46 osoba a 339 su registrirane kao oporavljene od bolesti COVID-19.

 

Kopirati
Drag cursor here to close