Prijateljski uz Tursku

Ukrajina i Rusija spremne pomoći Turskoj nakon potresa

'' U ovom trenutku prijateljski stojimo uz turski narod i spremni smo pružiti potrebnu pomoć'' napisao je Zelenski na Twitteru.
Vijesti / Flash | 06. 02. 2023. u 08:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da je njegova zemlja spremna pružiti potrebnu pomoć Turskoj nakon potresa koji je pogodio zemlju.

Rano jutros južnu Tursku pogodio je potres magnitude 7.8 po Richteru te su u njemu život izgubile stotine ljudi, a puno je i ozlijeđenih.

''Šokiran sam viješću o smrti i o stotinama ozlijeđenih ljudi nakon potresa u Turskoj. Obiteljima stradalih izražavamo sućut, a ozlijeđenima želimo brz oporavak. U ovom trenutku prijateljski stojimo uz turski narod i spremni smo pružiti potrebnu pomoć'' napisao je Zelenski na Twitteru.

Službeni broj poginulih, prema najnovijim informacijama, diljem Turske i Sirije sada iznosi više od 300, a gotovo 2000 je ozlijeđenih. U toku je velika akcija spašavanja.

Putin uputio poruku sućuti nakon zemljotresa u Turkiye

 Predsjednik Rusije Vladimir Putin uputio je poruku sućuti turskom predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoganu nakon zemljotresa jačine 7,4 stupnja koji je pogodio južne dijelove Turkiye, javlja Anadolija.

U priopćenju Kremlja navodi se da je Putin poslao telegram sućuti predsjedniku Erdoganu.

"Primite moju duboku sućut zbog gubitka života i velikih razaranja uzrokovanih zemljotresom koji je pogodio vašu državu. Želim da prenesete moje najdublje saučešće i porodicama i rodbini poginulih. Želim brz oporavak povrijeđenima od posljedica katastrofe. Spremni smo pružiti neophodnu pomoć'', kazao je Putin.

Najmanje 284 osobe su poginule, a 2.323 su povrijeđene u deset turskih provincija od snažnog zemljotresa koji je u ponedjeljak ujutro pogodio južne dijelove Turkiye.

Kopirati
Drag cursor here to close