7,8 po Rihteru

Razoran potres pogodio Tursku: U sedam gradova najmanje 118 poginulih, stotine ozlijeđenih

Prema američkom seizmološkom zavodu USGS, katastrofalan potres magnitude 7.8 se dogodio u 04:17 sati po lokalnom vremenu na dubini od približno 17.9 kilometara. Strahuje se da bi broj žrtava mogao biti puno veći jer je većina ljudi spavala.
Vijesti / Svijet | 06. 02. 2023. u 06:33 Agencije

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Epicentar zemljotresa registriran je u okrugu Pazarcik u Kahramanmarasu, a potom su uslijedila 42 naknadna podrhtavanja tla od kojih je najjače iznosilo 6,6 stupnja po Richteru.

Najmanje 118 mrtvih 

Najmanje 118 osoba je poginulo, a 440 povrijeđeno od posljedica razornog zemljotresa jačine 7,4 stepena po Richteru koji je rano jutros pogodio južne regije Turske, javlja Anadolija.

Foto:Anadolija, Internet / Razoran potres u Turskoj

Epicentar zemljotresa registriran je u okrugu Pazarcik u Kahramanmarasu, a potom su uslijedila 42 naknadna podrhtavanja tla od kojih je najjače iznosilo 6,6 stupnjeva po Richteru.

 

Zemljotres se osjetio u brojnim gradovima na jugu Turske, a posebno u provincijama Kahramanmaras, Hatay, Osmaniye, Adiyaman, Gaziantep, Sanliurfa, Diyarbakir, Malatya i Adana.

Zatrežena i međunarodna pomoć 

Sve nadležne službe angažirane su na akcijama potrage i spašavanja, a u područja pogođena potresom stižu relevantne ekipe iz svih dijelova Turske. 

Foto:Anadolija, Internet / Razoran potres u Turskoj

Posredstvom Ministarstva vanjskih poslova Turska je zatražila međunarodnu pomoć u području potrage i spašavanja.

Prema medijskim izvještajima, najmanje 42 osobe su poginule u Siriji, u pograničnim područjima s Turske. 

 

 

Potres se osjetio i nekim pograničnim zemljama te u Srbiji. U tijeku je evakucija brojnih turskih građana koji su ostali zatrpani ruševinama. 

Kopirati
Drag cursor here to close