3,66 promila?

Zdravko Grebo: Zašto sam bio pritvoren 20 sati?

Vijesti / Flash | 26. 05. 2012. u 13:41 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ugledni univerzitetski profesor Zdravko Grebo još se nije oporavio od posljedica napada huligana, koji je prošlog tjedna doživio u Širokom Brijegu. U razgovoru za Dnevni avaz, Grebo ističe da su mu od fizičkih rana, koje je zadobio nakon utakmice Široki Brijeg - Željezničar, teže one na duši.

"Ako me pitate kako se osjećam, kažem - bijedno. Muka mi je. Ne osjećam gnjev, možda zvuči prepatetično, ali generalno osjećam tugu. Najveći poraz za mene je da sam tamo osjetio stvarnu mržnju", ističe profesor Grebo.

Naglašava da još nije dobio nikakvu prijavu, niti drugo obavještenje od policije ili pravosudnih tijela vezano uz napad, ali ako na njegovu adresu ništa ne stigne do ponedjeljka, sam će poduzeti određene korake.

Za sada ima samo policijski zapisnik u kojem se navodi da je narušio red i mir izuzetno drskim ponašanjem.

"Drsko ponašanje za njih u Širokom Brijegu je reći da navijaš za Velež, što je jedino što sam uradio. Neću to pustiti da prođe tek tako. Tražit ću da mi pošalju taj papir i da mi pojasne zašto sam bio pritvoren u podrumu bez svjetla i bilo kakvog kontakta s vanjskim svijetom više od 20 sati", najavljuje Grebo u razgovoru za „Dnevni avaz“..

On ističe da su posebno zanimljive, kako kaže netočne, izjave iz policije da je u krvi imao 3,66 promila alkohola. Tvrdi da nije bio podvrgnut ni analizi krvi ni urina, te da svaki stručnjak zna da je čovjek u toliko alkoholiziranom stanju skoro pa u komi.

"Onda me policija trebala odvesti u bolnicu, a ne spustiti me 'dole'. Da sam zaista imao 3,66 promila, imao bih osnovu da ih tužim za ugrožavanje života“, navodi dalje Grebo za sarajevski list.

Nemili događaj od koga se još oporavlja, ipak, neće spriječiti profesora Grebu da i dalje posjećuje Široki Brijeg.

"Što se mene tiče, sad bih otišao na utakmicu Široki - Igokea, iako ne navijam ni za jedan od tih klubova. Nije poenta što su istukli mene, kao uglednog profesora, kako su rekle neke moje kolege, nego je poenta da nitko ne smije dobiti batine, ili degenek, kako bismo mi Hercegovci rekli", zaključuje Grebo.

Profesor Zdravko Grebo ističe da je laž da se brat jednog od službenika širokobriješke policije, kako su to izjavili u MUP-u ŽZH "u svađu umiješao, kako bi razvadio sudionike tučnjave".

"Taj čovjek stao je ispred mene i napadačima rekao: 'To je naš gost, ne dirajte ga'. Njegov gest, iako su mu zbog njega napadači nanijeli teže ozljede, jedina je satisfakcija koju imam i koja mi jasno poručuje da u tom gradu nisu svi isti“, kaže Zdravko Grebo za „Dnevni avaz“, dodajući da je objekt u kome je napadnut imao video nadzor i da bi policija trebala iskoristiti snimak nastao u vrijeme napada.

Kopirati
Drag cursor here to close