Spremite se

Zbog obilnih padalina moguće izlijevanja pojedinih riječnih tokova

U samo jednom danu moglo bi da padne i blizu prosječne mjesečne sume za ovaj mjesec.
Vijesti / Flash | 16. 01. 2023. u 11:50 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na prostoru Bosne i Hercegovine sljedećih dana bit će nestabilno vrijeme i nadprosječno toplo za ovo doba godine, javlja Anadolija.

"Najveće količine padalina očekuju se u utorak i srijedu, kada bi moglo da dođe i do izlijevanja pojedinih riječnih tokova. U samo jednom danu moglo bi da padne i blizu prosječne mjesečne sume za ovaj mjesec. Uz velike padaline izvjestan je jak na momente i olujni jugo. Na visokim planinama padat će snijeg. Snijeg je sredinom tjedna moguć i u nižim krajevima u zapadnim područjima Bosne", priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Preporučuju da se aktivnosti na otvorenom odgode do petka, kada se prognozira postupna stabilizacija vremenskih prilika.

Jutarnje temperature zraka varirat će od tri do devet stupnjeva u Bosni, na jugu Hercegovine do 13. Najviše dnevne temperature između šest i 12, na jugu zemlje do 14 stupnjeva. Temperature će prema kraju sedmice biti u padu, tako da je u dane vikenda u Bosni izvjestan mraz.

U zadnjem tjednu siječnja prema trenutnim raspoloživim podacima preovladavat će stabilno vrijeme sa promjenjivom naoblakom. Više sunca očekuje se u Hercegovini.

Jutarnje temperature varirat će u rasponu između minus šest i nula stupnjeva u Bosni do tri u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između minus dva i četiri stupnja u Bosni do sedam u Hercegovini.

Kopirati
Drag cursor here to close