Postaju korisnici

Zatvori u FBiH prelaze na proračun

Riječ je o kazneno-popravnim zavodima poluotvorenog tipa u Bihaću, Busovači, Tuzli, Sarajevu, Mostaru i Orašju, te Kazneno-popravnom zavodu zatvorenog tipa u Zenici.
Vijesti / Flash | 28. 02. 2020. u 14:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kazneno-popravni zavodi u Federacija BiH uskoro bi trebali prijeći na na proračun entiteta.

Naime, Federalno ministarstvo financija izvijestilo je Vladu FBiH da je postupilo po zaključku sa sjednice od 7. studenog 2019. godine i poduzelo neophodne aktivnosti iz okvira svoje nadležnosti kako bi svaki od sedam kazneno-popravnih zavoda u FBiH dobio status proračunskog korisnika.

Status bi se dobio sukladno odredbama Pravilnika o utvrđivanju i načinu vođenja registra proračunskih korisnika proračuna u FBiH, priopćeno je iz federalne Vlade.

Riječ je o kazneno-popravnim zavodima poluotvorenog tipa u Bihaću, Busovači, Tuzli, Sarajevu, Mostaru i Orašju, te Kazneno-popravnom zavodu zatvorenog tipa u Zenici.

Odgojno-popravni zavod (dom) u Orašju je organizacijska jedinica Kazneno-popravnog zavoda poluotvorenog tipa u Orašju i nema status pravne osobe niti ima svoj identifikacijski broj dodijeljen od strane nadležne Porezne uprave FBiH, te Federalno ministarstvo financija ne može dati suglasnost za upis ovog Odgojno-popravnog zavoda u Registar proračunskih korisnika FBiH niti utvrditi njegov status kao proračunskog korisnika.

U sljedećem razdoblju će Federalno ministarstvo financija organizirati obuku za zaposlenike KPZ-ova za rad i unos podataka, uz kontrolu i nadzor Federalnog ministarstva pravde, priopćeno je u petak iz Vlade FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close