Slučaj koji je potresao BiH

Zašto još uvijek nema pravosnažne presude u slučaju "Dženan Memić"?

Alisa Mutap je osuđena za davanje lažnog iskaza u vezi sa stradanjem Dženana Memića, a Hasan Dupovac na tri godine zatvora zbog zloupotrebe položaja.
Vijesti / Flash | 01. 04. 2024. u 19:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sud BiH još uvijek nije donio odluku po žalbi Tužiteljstva BiH, branitelja optužene Alise Ramić, optuženog Hasana Dupovca osobno i branitelja optuženog Hasana Dupovca, izjavljenih protiv drugostupanjske presude ovog Suda, a ista će biti donesena u razumnom roku.

Kaže se ovo u odgovoru Suda BiH da li je donesena trećestupanjska, pravosnažna presuda u predmetu Alisa Mutap i drugi.

Podsjećamo, Alisa Mutap, Dženanova bivša djevojka nepravomoćno je osuđena na dvije i po godine zatvora, a policajac Hasan Dupovac na tri, javlja Avaz.

Alisa Mutap je osuđena za davanje lažnog iskaza u vezi sa stradanjem Dženana Memića, a Hasan Dupovac na tri godine zatvora zbog zloupotrebe položaja.

Ostalo troje optuženih je oslobođeno, a to su Zijad Mutap, Alisin otac, policajac Josip Barić i recepcioner hotela Cristal na Ilidži, Muamer Ožegović.

Iako je ročište po žalbi Tužiteljstva i obrane Mutap i Dupovca oržano 2. februara, prije dva mjeseca, još nema odluka Suda.

Ali, kada je u pitanju istraga, između ostalog i za krivično djelo ubojstvo, ona je pokrenuta protiv aktualne sutkinje Suda BiH i bivše glavne tužiteljice Tužiteljstva Kantona Sarajevo Dalide Burzić, bivšeg tužitelja Tužiteljstva KS Merisa Ćate, bivšeg policijskog komesara MUP-a KS Vahida Ćosića, prometnog vještaka Ševala Kovačevića, policijskog inspektora Sakiba Kreme.

Tu se čeka odluka Tužiteljstva.

Kopirati
Drag cursor here to close