Razjašnjeno

Zašto je njemački ministar obrane otkazao posjet BiH?

Ministarstvo obrane BiH kratkim je priopćenjem javnost obavijestilo da od posjete nema ništa bez navođenja konkretnih razloga.
Vijesti / Flash | 25. 10. 2023. u 19:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je njemački ministar obrane Njemačke Boris Pistorius otkazao posjetu Bosni i Hercegovini, pojavile su se različite teorije o razlozima.

Domaćin njemačkom ministru trebalo je biti Ministarstvo obrane BiH, odnosno ministar Zukan Helez.

Ministarstvo obrane BiH kratkim je priopćenjem javnost obavijestilo da od posjete nema ništa bez navođenja konkretnih razloga.

To je ostavilo prostora da, uglavnom političari iz RS, Pistoriusovo otkazivanje poveže sa navodnim obavještajnim izvještajima po kojima u BiH ima tisuće 'spavača' koji su opasni po sigurnost Europe.

Posljednji u nizu je Helezov zamjenik Aleksadnar Goganović koji je kazao da je razlog otkazivanja 'sigurnosna situacija u regiji i svijetu' te da na sve to utiče i radikalizacija u BiH.

No, sudeći po službenom obavještenju koje je stiglo iz njemačkog Ministarstva obrane, a u koje je Raport imao uvid, to je laž.

"Ministar je nažalost morao otkazati posjetu zbog važnih konzultacija u Berlinu vezanih za situaciju na Bliskom istoku.

Njemu je jako žao zbog ovakvog razvoja događaja i namjera je da se posjeta dogodi kasnije, ali trenutno nismo u mogućnosti dati nikakve detalje jer je planiranje u tijeku", naveli su u službenom dopisu.

Kopirati
Drag cursor here to close