O slučaju i pretresima

Zašto bi netko brisao snimke hotela Crystal koji ima 16 nadzornih kamera?

Pretresi se danas vrše sa ciljem otkrivanja dokaza i informacija u daljim aktivnostima utvrđivanja svih okolnosti stradanja Dženana Memića 2016. godine.
Vijesti / Flash | 16. 09. 2021. u 11:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Po nalogu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine danas se vrše pretresi na tri lokacije u Kantonu Sarajevo u vezi sa slučajem "Dženan Memić".

Dalje rasvjetljavanje okolnosti

Pretresi se vrše sa ciljem daljeg rasvjetljavanja svih okolnosti stradanja mladića Dženana Memića, u veljači 2016. godine.

Policijski djelatnici MUP-a Kantona Sarajevo, po nalogu i u koordinaciji s postupajućim tužiteljima, vrše pretrese na tri lokacije u Sarajevu.

Radi se o stambenim objektima koje koriste dvije osobe, kao i jednog hotelskog kapaciteta na Ilidži.

Pretresi se vrše sa ciljem otkrivanja dokaza i informacija u daljim aktivnostima utvrđivanja svih okolnosti stradanja Dženana Memića 2016. godine.

Postupajući tužitelji koordiniraju rad policijskih djelatnika koji su na terenu.

Više informacija u ovom trenutku, iz operativnih razloga ne mogu davati, priopćili su iz Tužiteljstva BiH.

Ako nema namjere prikrivanja...

Odvjetnik obitelji Memić Ifet Feraget, gostujući u sinoćnjem Pressingu na N1 je upitao – zašto bi netko brisao snimke hotela Crystal koji ima 16 nadzornih kamera ako nema namjeru da nešto prikrije?

Rekao je i da je ''ono što je SDA dovelo u kontekst slučaja Dženan Memić je brisanje snimaka sa hotel Crystal koji je u vlasništvu obitelji Budnjo''.

''Zašto bi neko brisao snimke hotela Crystal koji ima 16 nadzornih kamera ako nema namjeru da nešto prikrije? Onaj ko je brisao je sam sebe doveo u kontekst događaja, nisam ga ja doveo. Dženan je napadnut 8. veljače, zašto se briše 9., 10., 11.? Radi se o namjernim propustima koje imaju za cilj zataškavanje ubojstva'', kazao je.

Kako je kazao, obaveza države je da provede potpunu djelotvornu istragu.

''Kada se dogodi ubojstvo, jedna od obaveza države je da provede djelotvornu istragu. Ovdje je veoma važno bilo izuzeti snimke sa nadzora. Inspektori su pregledali snimak, ali nisu imali naredbu. 19. veljače su došli sa naredbom, počeli su sa prebacivanjem snimaka na hard disk i došlo je do prekida struje. Nakon toga je nastupio vikend, odmarali su dva dana i 22. veljače došli i tada im je priopćeno da je nestanak struje uzrokovao brisanje snimaka. Gašenjem mobitela zbog prazne baterije ili nestankom struje ne dolazi do brisanja snimaka'', istaknuo je Feraget.

Kopirati
Drag cursor here to close