Sukobi na Bliskom istoku

Zasad nije bilo zahtjeva za evakuaciju bh. državljana iz Palestine

Veleposlanstvo BIH u Tel Avivu za sada pružila podršku pri evakuaciji jedne državljanke BiH koja je već napustila Izrael. Još jedan bh. državljanin, koji je već kontaktirao Veleposlanstvo BiH u Tel Avivu, planira napustiti Izrael.
Vijesti / Flash | 09. 10. 2023. u 17:39 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanstvo Bosne i Hercegovine u Kairu (Egipat) i Veleposlanstvo Bosne i Hercegovine u Amanu (Jordan), koje pokrivaju Palestinu, nisu za sada primile zahtjeve za evakuaciju bh. državljana iz Palestine - potvrdio je za Fenu načelnik Ureda  za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH Nebojša Regoje.

Kazao je da je Veleposlanstvo Bosne i Hercegovine u Tel Avivu za sada pružila podršku pri evakuaciji jedne državljanke BiH koja je već napustila Izrael. Još jedan bh. državljanin, koji je već kontaktirao Veleposlanstvo BiH u Tel Avivu, planira napustiti Izrael redovnom avionskom linijom.

''S obzirom da naši državljani nemaju obvezu da se registriraju kod naših DKP-a prilikom boravka u inozemstvu, Ministarstvo vanjskih poslova BiH ne raspolaže preciznim informacijama o broju državljana koji borave u Izraelu i Palestini. Prema procjenama naših DKP, nekoliko državljanki BiH su u braku s državljanima Palestine, ali ne posjedujemo informacije da li su u međuvremenu stekle i državljanstvo Palestine, a nitko od njih za sada nije zatražio bilo kakvu asistenciju naših DKP-a'' istaknuo je Regoje.

Ministarstvo vanjskih poslova BiH tijekom dana izdat će preporuke za putovanja u ove dvije države, te oglasiti kontakte na koje se državljani Bosne i Hercegovine mogu javiti za eventualnu pomoć.

Kopirati
Drag cursor here to close