Vrijednost 70.000 KM

Zaplijenjene trenerke Adidas i Nike

Prilikom pregleda vozila u pomoćnim pretincima za palete pronađena je neprijavljena i krijumčarena roba.
Vijesti / Flash | 20. 09. 2022. u 11:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovlašteni službenici Uprave za neizravno oporezivanje u operativnoj akciji kodnog naziva ''Plan'' u Carinskoj ispostavi Bijeljina oduzeli su veću količinu krijumčarene tekstilne robe u vrijednosti od 70.000 KM.

U operativnoj akciji kodnog naziva ''Plan'' ovlašteni službenici Odsjeka za provođenje propisa, Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja RC Tuzla, a na osnovu ranijih operativnih saznanja o krijumčarenju tekstila iz R. Srbije izvršili su detaljan pregled i pretres teretnog motornog vozila i pošiljke prijavljene u carinskoj ispostavi Bijeljina, a sve u skladu sa instrukcijama i uputama Tužiteljstva BiH i naredbe Suda BiH. Prilikom pregleda vozila u pomoćnim pretincima za palete pronađena je neprijavljena i krijumčarena roba. Ukupna vrijednost neprijavljenih tekstilnih proizvoda (trenerke Adidas i Nike – 1049 komada, duksevi i pantalone - 105 komada) procjenjuje se na 70.000 KM.

Protiv osumnjičene osobe bit će podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršitelju Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo Krijumčarenje, iz člana 214 Krivičnog zakona BiH.

U tijeku poduzimanja mjera iz svoje nadležnosti korištena je specijalizirana oprema i vozila donirana UNO od strane Američkog veleposlanstva putem programa EXBS, priopćila je Uprava za neizravno oporezivanje BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close