Ljubinje

Šverc duhana u Hercegovini, ovaj put zaplijenjeno 152 kg

Grupa za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja, iz Regionalnog centra Mostar, nastavit će aktivnosti i u sljedećem razdoblju.
Vijesti / Crna Kronika | 30. 03. 2022. u 12:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovlašteni službenici Uprave za neizravno oporezivanje na području općinje Ljubinje oduzeli su zbog nezakonitog prometovanja 152 kg sitno rezanog duhana tržišne vrijednosti u iznosu od 20.500 KM.

Službenici Odsjek za provođenje propisa u Regionalnalnom centru Mostar su na osnovu informacija zaprimljenih putem otvorene linije ''Stop švercu'' proveli dvije akcije na području Ljubinja. Tom prilikom oduzeli su 152 kg rezanog duhana za pušenje, procijenjene tržišne vrijednosti u iznosu od 20.500 KM, koji nije bio na propisan način obilježen akciznim markicama UNO. Grupa za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja, iz Regionalnog centra Mostar, nastavit će aktivnosti i u sljedećem razdoblju na otkrivanju i procesuiranju osoba koja se bave prometom cigareta i rezanog duhana, koji nisu na propisan način obilježeni akciznim markicama Uprave, kao i svih duhanskih prerađevina bez vjerodostojne dokumentacije.

Za utvrđene nezakonitosti, protiv počinitelja nezakonitih radnji će biti pokrenut odgovarajući postupak pred nadležnim sudom, priopćeno je iz UNO BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close