Radni sastanak

Zamjenik zapovjednika NATO stožera u BiH posjetio AEPTM

Izaslanstvo NATO stožera u BiH posjetilo je Agenciju z školovanje i stručno usavršavanje kadrova.
Vijesti / Flash | 07. 02. 2024. u 21:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ravnatelj Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova (AEPTM) Marko Vujević primio je izaslanstvo NATO stožera u BiH koje je predvodio zamjenik zapovjednice, brigadir Bahrija Yildiz.

Na početku radnog sastanka, ravnatelj Vujević zahvalio je na dosadašnjoj dobroj suradnji koju Agencija ostvaruje s NATO stožerom u BiH, kao i na priznanju ''NATO Star Awards'' koje mu je koncem siječnja uručila zapovjednica NATO snaga u našoj zemlji, brigadna generalica Pamela McGaha, priopćeno je iz AEPTM-a.

Brigadir Yildiz izrazio je zadovoljstvo posjetom jedinoj obrazovnoj policijskoj instituciji na državnoj razini u BiH, naglašavajući kako NATO može dati veliki doprinos podizanju sigurnosnoga stanja u BiH na višu razinu, a time i boljoj budućnosti zemlje.

S obzirom na to da je prvi put u posjetu Agenciji, brigadir je iskoristio priliku da istakne kako Agencija za školovanje i stručno usavršavanje kadrova, osim odličnih infrastrukturnih uvjeta, ima izvrsnu upravu, odnosno menadžment, koji je prepoznao mogućnosti dobre suradnje NATO-a i AEPTM-a.

Sastanku su nazočili i Lidra Zegali, savjetnica za izgradnju sigurnosnih institucija, te Anadin Hebib, vojno-politički istražitelj iz NATO stožera u BiH.

Osvrnuvši se na planove za održavanje pregledne konferencije ''NATO DEEP'' u Bruxellesu, Zegali je kazala kako će predstavnici Agencije biti pozvani da sudjeluju u njezinom radu.

Također, najavljen je posjet ADL NATO eksperata koji će izvršili procjenu postojećeg stanja opreme u Agenciji, te napraviti izvješće s analizom i procjenom potreba za aktiviranje sustava učenja na daljinu.

Kopirati
Drag cursor here to close