Oduzeta imovina...

Zaključao kancelariju i otišao - Smijenjeni Vinko Jakić odbio predati fotelju

Bahatosti nema kraja, pa je smijenjeni direktor zaključao kancelariju i ključeve odnio sa sobom, kao i ključeve službenih vozila koje su u svojstvu Agencije.
Vijesti / Flash | 04. 08. 2023. u 08:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vinko Jakić, koji je smijenjen s pozicije direktora Agencije za upravljanje oduzetom imovinom, nije dopustio da njegovu funkciju preuzme novi direktor Emir Bašić, prilikom čega je odbio dati rješenje o njegovom imenovanju, piše Avaz.

Rješenje se nalazi u Agenciji, a Jakić, poznat po brojnim malverzacijama, zaprijetio je da će "problem" riješiti s Vladom FBiH uz pomoć svojih odvjetnika. Bahatosti nema kraja, pa je smijenjeni direktor zaključao kancelariju i ključeve odnio sa sobom, kao i ključeve službenih vozila koje su u svojstvu Agencije.

Mjere zabrane

Inače Jakić je od ranije poznat policijskim organima. Podsjetimo, on je ove godine bio priveden u policijsku stanicu Trogir i to zbog zbog fizičkog napada, prijetnje i oštećenja tuđe stvari.

Državno odvjedništvo Split izreklo mu je mjere zabrane, a tada mu je rečeno da ukoliko ih prekrši slijedi mu istražni zatvor.

Poznat od ranije

Također, Jakić je poznat i Tužiteljstvu Kantona Sarajevo, gdje je protiv njega bilo više kaznenih prijava.

Prije dvije godine Jakić je namještaj iz hotela "Emiran" u Nedžarićima, kojim je godinama upravljala Agencija, izvlačio i nosio u svoju privatnu vikendicu, koja se nalazi u mjestu Oćevija kod Vareša. Poznat po kriminalnim aktivnostima, prema riječima radnika hotela, koristio ih je i za čišćenje vikendice.

Novoimenovani v.d. direktora Bašić će sutra obavijestiti stručne službe FBiH koje bi trebale osigurati da Jakiću bude onemogućen pristup direktorskoj kancelariji, a nije isključeno da će u svemu morati intervenirati i FUP.

Podsjećamo, na posljednjoj sjednici Vlade FBiH dana je suglasnost za smjenu direktora Agencije za upravljanje oduzetom imovinom Vinka Jakića.

Kopirati
Drag cursor here to close