ReSTART BiH

Zahvalili se Amerikancima, a optužili domaće medije za slab odziv

Iz neformalne skupine građana ReSTART BiH uputili su zahvalu Američkom veleposlanstvu BiH na podršci koju su javno uputili prosvjedima građana koju su organizirali iz ReSTART-a.
Vijesti / Flash | 10. 12. 2022. u 14:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz neformalne skupine građana ReSTART BiH uputili su zahvalu Američkom veleposlanstvu BiH na podršci koju su javno uputili prosvjedima građana koju su organizirali iz ReSTART-a.

Dodaju kako SAD vrlo dobro zna da je korupcija jedan od najvećih problema bh društva ''i da taj problem utječe na iseljavanje iz Bosne i Hercegovine. S tim u vezi neke političare su već stavili na Crnu listu. Međutim, naš korumpirani vrh države takve ne samo da ne sankcionira, nego redovno ih nagrađuje sa još boljim pozicijama''.

Navode kako je ovim potezom Američko veleposlanstvo ''utjecala da se polako počinje probijati i medijski mrak koji pojedine stranke pokušavaju da nametnu, a sve u cilju da do građana ne bi došla istina''.

Foto: ReSTART / Prosvjed protiv korupcije u Sarajevu

Ističu kako su ih novinari na prosvjedima pitali zašto se nije više građana odazvalo, dok su ih građani najčešće na samim prosvjedima i u komentarima na društvenim mrežama, portalima i forumima pitali zašto nisu obaviješteni u vezi ovog prosvjeda?!

Iz ReSTART-a BiH prstom upiru prema medijima. ''Pitajte novinske agencije (FENU i dr.) i medijske kuće, oni sigurno znaju razlog zašto nisu najavili najvažniji događaj dana'', kažu iz ReSTART BiH.

Na kraju su pozdravili najavu kandidatskog statusa za Bosnu i Hercegovinu.

Ipak ističu kako je sami status više simbolične prirode.

''Ako nam vlast bude slična dosadašnjoj i ako se budu igrala igrica zvanih blokade institucija (ucjenjujući jedni druge) nikada nećemo stići do punopravnog članstva EU'', dodaju.

Ako oni koji budu na vlasti, zaista ne zavrnu rukave i počnu da rade na otklanjanju najvažnijih problema u državi, uskoro neće imati kome da uređuju državu, jer će svi naši građani već biti stanovnici EU bez ikakve kandidature, poručili su na kraju iz ReSTART BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close