Svibanj

Vučić s Dodikom i Porifirijem - Najavljeno održavanje "Vaskršnjeg sabora Srbije i RS-a''

Navodi se kako su Vučić i Dodik upoznali patrijarha Porifirija "s težinom situacije u kojoj se nalazi cjelokupan srpski narod" te da su zatražili patrijarhov blagoslov i podršku SPC-a.
Vijesti / Flash | 18. 03. 2024. u 19:46 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, entiteta u Bosni i Hercegovini, u prisustvu patrijarha Srpske pravoslavne crkve Porifirija dogovorili su da organiziraju "Vaskršnji sabor Republike Srbije i Republike Srpske".

U priopćenju iz Vučićevog ured navodi se da će događaj biti održan 5. i 6. svibnja u Beogradu i drugim dijelovima Srbije.

"Na tom Saboru bit će donesene važne odluke o opstanku srpskog naroda na svojim ognjištima, njegovom ekonomskom napretku, očuvanju srpskog jezika i ćirilićnog pisma i zajedničke kulturne baštine", navodi se u priopćenju iz Vučićevog ureda.

Dodaje se kako će "nova Vlada Srbije i Vlada Republike Srpske pripremiti deklaraciju i moguće druge općepravne akte koje će u istom tekstu podnijeti na usvajanje narodnim skupštinama" Srbije i RS-a. Navodi se kako su Vučić i Dodik upoznali patrijarha Porifirija "s težinom situacije u kojoj se nalazi cjelokupan srpski narod" te da su zatražili patrijarhov blagoslov i podršku SPC-a.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

U priopćenju iz ureda predsjednika Srbije dodaje se kako će javnost "o drugim detaljima" biti obaviještena u sljedećem razdoblju.

Prethodno, Vučić je na Instagram nalogu @buducnostsrbijeav objavio da se sastao s Dodikom i Porifirijem.

"Jedan od najznačajnijih sastanka sa njegovom svetošću patrijarhom Porfirijem i predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom", napisao je na Instagram profilu.

Kopirati
Drag cursor here to close