Inženjerska bojna

Vojska angažirana na sanaciji terena svetilišta Gospe Olovske

Pripadnici Inženjerijske bojne - Pukovnije taktičke podrške, radove uspješno privode kraju, a veoma je bitna činjenica da su pripadnici ove jedinice svjesni važnosti ovog projekta
Vijesti / Flash | 06. 07. 2018. u 13:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

FOTO: PR Oružane snage / Vojnici u Olovu

Pripadnici Inženjerijske bojne - Pukovnije taktičke podrške Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OS BiH) od 7. svibnja 2018. godine nalaze se u općini Olovo gdje se vrši pružanje podrške i pomoći na uređenju svetilišta Majke Božije Gospe Olovske.

''Radovi se izvode u okviru pomoći lokalnim zajednicama, a trenutno se izvode radovi na uređenju prostora oko same crkve. S obzirom na to da  je  u  planu  dograđivanje  dodatnih  objekata u sklopu kompleksa, a i sanacija same crkve, potrebno je stvoriti određene preduvjete za realizaciju tog projekta. Sam objekt crkve je u kritičnom stanju s obzirom na tadašnji zastarjeli način gradnje te je potrebno izvršiti rekonstrukciju nosivih dijelova da bi crkva ostala u izvornom obliku i zadržala svoju vrijednost u kulturnom, vjerskom i svakom drugom smislu'', stoji u priopćenju OS BiH.

Upravnik tog kompleksa, fra Ilija Božović, izrazio je zahvalnost Ministarstvu odbrane BiH na razumijevanju trenutne situacije i angažiranju resursa da pomognu u nastojanju da se ovaj vjerski spomenik sačuva i ovjekovječi, jer isti ima veliku vrijednost i značaj za stanovnike ovih krajeva.

Pripadnici Inženjerijske bojne - Pukovnije taktičke podrške, radove uspješno privode kraju, a veoma je bitna činjenica da su pripadnici ove jedinice svjesni važnosti ovog projekta te ulažu dodatne napore kako bi se ovaj projekat realizirao u potpunosti.

Ovaj i drugi projekti na kojima su angažirani pripadnici ove Bojne doprinose afirmaciji Oružanih snaga BiH u cjelini, pa su zbog toga uvijek traženi i dobrodošli u sve lokalne zajednice kada je riječ o izvođenju inženjerijskih radova, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close