Potraživanja

Vlada HNŽ: Više od 33,3 milijuna KM za sudske presude

Naglašeno je kako će, kroz izmjene i dopune proračuna, bit isplaćeno i dodatnih milijun maraka za redovna potraživanja, što je ukupno 3.368.940 maraka za tu namjenu.
Vijesti / Flash | 23. 11. 2021. u 16:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije u utorak je usvojila Odluku o pokretanju postupka zaključenja Ugovora o vansudskim nagodbama i isplati potraživanja po zaključenim ugovorima.

Iz Vlade su istakli kako je obuhvaćeno 465 tražitelja potraživanja u iznosu od ukupno 2.368.940 maraka.

Također, naglašeno je kako će, kroz izmjene i dopune proračuna, bit isplaćeno i dodatnih milijun maraka za redovna potraživanja, što je ukupno 3.368.940 maraka za tu namjenu.

Na taj način, nakon realizacije određenih zaključaka po sindikalnim traženjima, ispunjavaju se i zaključci vezani za ostale zahtjeve o kojima je postignuta suglasnost sa sindikatima proračunskih korisnika, priopćili su iz Vlade HNŽ.

U raspravi je iznova ponovljeno kako je Vlada od 2016. do danas iz proračuna HNŽ, kroz redovno izvršenje sudskih presuda i u postupku vansudskih nagodbi, tražiteljima isplatila oko 20 milijuna maraka.

Vlada je danas započela raspravu o izradi izmjena i dopuna proračuna za 2021. godinu, Nacrta proračuna HNŽ za 2022. godinu te financijskih planova izvanproračunskuh fondova.

Na osnovu rasprava utvrđene su smjernice za izradu nacrta tih najvažnijih županijskij financijskih dokumenata o kojima će se, kako je navedeno, izjasniti Vlada, a potom i Skupština HNŽ.

Naglašeno je da su, u mandatu ove vlade, financijski dokumenti uvijek doneseni u tekućoj za sljedeću godinu, te će biti preduzete sve potrebne aktivnosti kako bi i 2022. godina započela s usvojenim financijskim dokumentima. Također, razmotreni su i prihvaćeni izvještaji o izvršenju proračuna HNŽ i tekuće rezerve za razdoblje od 1. siječnja do 30. rujna 2021. godine.

Nastavajući dugogodišnji projekt podrške mladima i studentima, Vlada je usvojila Zaključak o raspisivanju natječaja za stipendije za akademsku 2021./2022. godinu, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close