Sjednica

Vlada HNŽ: Na repertoaru turizam, lov, oprema srednja škole...

Na prijedlog Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša, donesena je potrebna odluka kojom se omogućava nastavak izrade Strategije razvitka turizma u HNŽ.
Vijesti / Flash | 26. 04. 2022. u 16:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na prijedlog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede usvojeno je više odluka vezanih za lov kojima se daje potpora neprofitnim organizacijama u oblasti lovstva, korisnicima lovišta, a s ciljem unaprjeđenja gospodarenja lovištem kojega koriste, te doprinosi unaprjeđenju i promicanju lovstva na području HNŽ.

Usvojen je i Program utroška novčanih sredstava od naknada prikupljenih temeljem prenamjene poljoprivrednog zemljišta u iznosu od 414.000,00 KM.

Iz resora Ministarstva gospodarstva, usvojene su odluke o koncesiji za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnje, prijenosa i distribucije električne energije za elektroenergetski objekte i fotonaponske elektrane na lokaciji gospodarske zone  Hodovo-Grad Stolac i na lokaciji Čule-Grad Mostar.

Vlada je usvojila Odluku o realiziranju projekta ''Boljim upravljanjem do bržeg ekonomskog rasta'', te će s UNDP-om i Vladom Kraljevine Norveške zajednički osigurati 100.000 KM.  Kroz planirane aktivnosti opremit će se Srednja građevinska škola Jurja Dalmatinca i JU Srednja građevinska škola u Mostaru kako bi se unaprijedila obuka kadrova potrebnih modernom gospodarstvu.

Na prijedlog Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša, donesena je potrebna odluka kojom se omogućava nastavak izrade Strategije razvitka turizma u HNŽ, priopćila je Vlada HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close