Kanadera bez

Vlada 'pohvalila' zajedništvo tijekom gašenja požara u Hercegovini

"Može se konstatirati da je u gašenju šumskih požara na području Federacije BiH posebno došla do izražaja solidarnost svih struktura u sustava zaštite i spašavanja, čemu se u idućem periodu mora posvećivati još veća pažnja", priopćili su iz Vlade.
Vijesti / Flash | 04. 08. 2022. u 15:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna vlada prihvatila je izvanrednu informaciju Federalne uprave civilne zaštite o požarima otvorenog prostora na području Federacije BiH u periodu od 14. do 28. srpnja 2022. godine.

Vlada je Federalni stožer civilne zaštite i Federalnu uprava civilne zaštite zadužila da prate stanje na požarištima u FBiH i, po potrebi, koordiniraju međusobno pružanje pomoći između kantona.

Zaduženi su i da odgovore na zahtjeve za angažiranje federalnih specijaliziranih jedinica civilne zaštite i federalnih službi zaštite i spašavanja na pružanju odgovarajuće pomoći u gašenju požara otvorenog prostora i da o poduzetim mjerama i aktivnostima redovno informiraju Vladu.

Cilj ove informacije je da se Vlada Federacije BiH upozna o svim drugim aktivnostima koje su Federalna uprava civilne zaštite i Federalni stožer civilne zaštite poduzimali u provođenju akcija gašenja velikih šumskih požara na području tri županije (Hercegovačko-neretvanska, Zapadnohercegovačka i Hercegbosanka županija).

Kako je navedeno, rezimirajući sve aktivnosti koje su provodili organi civilne zaštite na svim nivoima vlasti u BiH, može se konstatirati da je u gašenju šumskih požara na području Federacije BiH posebno došla do izražaja solidarnost svih struktura u sustava zaštite i spašavanja, čemu se u idućem periodu mora posvećivati još veća pažnja jer se ovakve prirodne nesreće mogu rješavati samo organiziranim djelovanjem svih snaga i dobrom koordinacijom i pomoći Oružanih snaga BiH, struktura zaštite i spašavanja Republike Srpske i Brčko Distrikta BiH, kao i kroz međunarodnu pomoć.

Kopirati
Drag cursor here to close