GPBiH

Vlada Amerike kontinuirano pomaže Graničnu policiju BiH

Ravnatelj GPBiH Zoran Galić održao sastanak s glavnim zamjenikom pomoćnika tajnika za unutarnje poslove Vlade SAD-a Robertom D. Paschallom
Vijesti / Flash | 18. 06. 2021. u 12:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić održao je sastanak s glavnim zamjenikom pomoćnika tajnika za unutarnje poslove Vlade SAD-a Robertom D. Paschallom, i njihovim suradnicima, 18. lipnja 2021. godine u Glavnom uredu GPBiH.

Ravnatelj Galić je predstavio rad Granične policije BiH i dio aktivnosti koje provode pripadnici GPBiH u borbi protiv prekograničnog kriminaliteta te izrazio zahvalnost na dugogodišnjoj suradnji i potpori Vladi SAD-a.

''Vlada Sjedinjenih Američkih Država kontinuirano pruža potporu Graničnoj policiji BiH, što nam je od izuzetnog značaja, posebno posljednih godina kada imamo konstantnu borbu protiv nezakonitih migracija i kada je više nego ikad potrebno jačati Graničnu policiju, osim u ljudstvu, tako i u materijalno-tehničkim sredstvima. Stoga, zahvaljujem Vladi SAD-a na tome što nam uvijek pruže pomoć kada iskažemo potrebu za tim, prije svega u vidu specijalističke opreme, kao i obuka naših policijskih službenika, kako bismo učinkovitije štitili državnu granicu'', istaknuo je Galić.

Ovom prilikom, u znak zahvalnosti za dugogodišnju potporu, Galić je uručio zlatni grb GPBiH glavnom zamjeniku pomoćnika tajnika za unutarnje poslove Vlade SAD-a Robertu D. Paschallu, navodi se u priopćenju Granične policije.

Na sastanku je dogovoreno mentorstvo savjetnika američke Uprave za carine i zaštitu granica, koji će provesti četiri mjeseca s pripadnicima Granične policije na terenu. Također, dogovoreno je kvartalno održavanje sastanaka graničnih policija iz regije s ciljem razmjene iskustva.

Kopirati
Drag cursor here to close