Odluka

Visoki predstavnik: Međunarodni suci ostaju

''Međunarodni suci će ostati. To je dio naših zajedničkih napora da se restruktuira mir i upostavi suradnja'', rekao je Schmidt.
Vijesti / Flash | 26. 03. 2024. u 17:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vioski predstavnik u BiH Christiran Schmidt kazao je kako će međunarodni suci ostati dio Suda BiH.

''Što se tiče međunarodnih sudaca, moramo pogledati i Europske sporazume, član 260. EU ugovora o radu EU, to se ne čita svaki dan, ali taj član kaže da ako vi na nacionalnom osnovu ne ispunite uvjete koje postavljaju europski standardi i Europski sud u Luxemborgu, će djelovati i izdati naloge, ukoliko postoje razlozi, i dati će striktne naloge vladama zemalja EU za postupanje. Međunarodni suci će ostati. To je dio naših zajedničkih napora da se restruktuira mir i upostavi suradnja.''

U svom obraćanju vezano za izmjene Izbornog zakona BiH, kako je naglasio - nametnuo je tehničke izmjene a koje se tiču integriteta samog izbornog procesa.

''Izbori se održavaju u interesu naroda i moramo voditi računa da budu organizirani i provedeni na pravi način.Sljedeći izbori u BiH su lokalni izbori, za načelnike/gradonačelnike i vijećnike. Ako se neki žale - svatko tko ne želi prihvatiti temelje demokratskog društva, oduzima ljudima ove zemlje demokratsku budućnost i šansu da postanu dio EU'', poručio je Schmidt u svom obraćanju u utorak.

Poručio je da je njegova dužnost, da pomogne da se ovdje uspostavi demokratski okvir.

 

Kopirati
Drag cursor here to close