Nije bilo naznaka

Vilić: Nismo imali saznanja o prijetnjama Milanoviću

"Naše službe nisu imale informaciju o ugroženoj sigurnosti Zorana Milanovića tijekom boravka u BiH", kazao je Vilić.
Vijesti / Flash | 19. 12. 2021. u 11:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović trebao je posjetiti Travnik i Novu Bilu, ali do toga neće doći, kako je navedeno iz njegovog ureda, zbog sigurnosnih razloga.

U Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH navode da, kao agencija koja brine o sigurnosti svih stranih izaslanstava u BiH, nisu imali nikakvih saznanja o sigurnosnoj prijetnji za predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića.

"Proteklih dana, sve do jutros, radili smo s kolegama iz MUP-a SBK i kolegama iz Hrvatske na osiguranju dolaska i boravka predsjednika Hrvatske, Zorana Milanovića u BiH i nismo tijekom vremena priprema primili niti jednu informaciju koja bi ukazivala na sigurnosnu ugroženost predsjednika Hrvatske tijekom boravka u BiH. Naše službe nisu imale informaciju o ugroženoj sigurnosti Zorana Milanovića tijekom boravka u BiH", kazao je za BHRT Mirsad Vilić, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Iz drugih izvora Jutarnji list doznaje kako je odluka da ne ide na obljetnicu humanitarnog konvoja isključivo Milanovićeva, a Sigurnosno obavještajna agencija (SOA) na stol mu je samo dostavila informacije kako u BiH ne bi bio lijepo dočekan.

"Odluka se temelji na prosudbi Ureda predsjednika, a činjenica je da u medijima u BiH prevladava huškačka atmosfera. Jednako je tako činjenica da se na putu kojim je prolazio humanitarni konvoj "Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu" nalaze mješovita naselja kao i naselja s isključivo bošnjačkim stanovništvom", kaže sugovornik upućen u ovu situaciju.

Zoran Milanović trebao je nazočiti obilježavanju 28. godišnjice humanitarnog konvoja "Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu", a prije toga bila je planirana posjeta Travniku gdje je bilo planirano polaganje vijenca i paljenje svijeću kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima Travnika na groblju "Prahulje" i Katoličkom školskom centru "Petar Barbarić".

Kopirati
Drag cursor here to close