Najviše odlikovanje

Viktor Orban odlikovan Ordenom RS | Iako je bio pozvan na ceremoniju uručenja, nije došao

Prošle godine, najvišim ordenom, Orden RS na ogrlici odlikovan je predsjednik Rusije Vladimir Putin.
Vijesti / Flash | 09. 01. 2024. u 14:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Kulturnom centru Banski dvor u Banja Luci danas je u sklopu obilježavanja Dana Republike Srpske 9. siječnja kojeg je Ustavni sud BiH više puta proglasio neustavnim, upriličena dodjela odlikovanja zaslužnim institucijama i pojedincima.

Na popisu se našao i Viktor Orban koji je odlikovan Ordenom RS na ogrlici, najvišim odlikovanjem. Orden će biti ceremonijalno uručen naknadno s obzirom da se mađarski premijer bez obzira na poziv nije pojavio na obilježavanju, prenosi N1.

Ordenom zastave RS sa srebrnim vijencem odlikovan je Stanimir Vukićević, bivši veleposlanik Srbije u BiH, ali i ministar zdravlja Vlade Srbije Danica Grujičić.

Ordenom Karađorđeva zvijezda odlikovan je dr. Milomir Stepić, posthumno Milomir Krstić kao i Mlađan Cicović, šef predstavništva RS u Srbiji.

Podsjećamo, prošle godine, najvišim ordenom, Orden RS na ogrlici odlikovan je predsjednik Rusije Vladimir Putin.

Početak svečanog defilea očekuje se u 17h a ove godine obilježavanje će ispratiti i novine poput svjetlosnih efekata, dron show i 3D animacije sa simbolima Republike Srpske. Bit će održani i koncerti i predstave.

Jučer je održana i svečana akademija kojoj su između ostalih prisustvovali i patrijarh Porfirije, predsjednik NS Srbije Vladimir Orlić, kao i pojedini ministri iz Vlade Srbije. I ove godine izostao je dolazak predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića, no poslao je čestitku.

No, Milorad Dodik, predsjednik RS i Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, dogovorili su za 20h i sinhronizirani vatromet u svim gradovima u RS kao i Beogradu.

Kopirati
Drag cursor here to close