Suština Obrenke Slijepčević

VIDEO: Novi skandalozan govor u NSRS-u: Kad rikne krava u vašoj Hercegovini, meni telefon zvoni

Slijepčević je više puta upozorena da se vrati na izvještaj o sukoba interesa u organima vlasti RS-a za 2021. godinu, jer je govorila o brojnim stvarima koje izlaze iz tog okvira.
Vijesti / Flash | 29. 03. 2023. u 20:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Obrenka Slijepčević

Uvodno izlaganje predsjednice Komisije za utvrđivanje sukoba interesa u Republici Srpskoj Obrenke Slijepčević u Skupštini RS-a izazvalo je podsmijeh i brojne reakcije zastupnika, a dio njih joj je na kraju pljeska.

Slijepčević je više puta upozorena da se vrati na izvještaj o sukoba interesa u organima vlasti RS-a za 2021. godinu, jer je govorila o brojnim stvarima koje izlaze iz tog okvira.

Video: POSLANICI SE VALJALI OD SMIJEHA - GOVOR KOJI ĆE SE PREPRIČAVATI: Ona je umrla, nisam Bog da je žalim

Međutim, inzistirala je na tome da iznosi suštinu, a na početku je istaknula da joj je rasterećenje danas izlagati u NSRS-u, jer je izvještaj jednoglasno usvojen, a zatim se obratila Nebojši Vukanoviću (Za pravdu i red).

Zvala na kavu

''Niste na odboru slušali mene, nego ste galamili na gospodina Radukića (glavnog revizora op.a.)… Ja sam vas zvala na kavu. Malo sad langsam (polako, op.a.). Malo langsam, gospodine Vukanoviću. Ja sam Slijepčevićka, snaša gačanska'', rekla je.

Navela je da je nebitno da iznosi brojke iz izvještaja, jer su zastupnici imali priliku da ga pročitaju u skupštinskim materijalima.

''Da ga ja sad ponovo čitam da vas podcjenjujem kao da ste neuki. Sve ima u materijalu'', dodala je.

Potom je počela govoriti kako je “ocrnjena”.

''Bila sam u izolaciji 10, 11 dana, imala sam upalu pluća. Meni gospođa revizorka nije dozvolila tri dana… A ona je umrla poslije toga, ja se izvinjavam. Ali ja nisam Bog da je žalim. Neko je izvršio kaznu… ''dodala je Slijepčević.

Imaš, brate, Youtube pa gledaj

Zatim je komentirala ocjene o “političkoj podobnosti”:

''Ja ne idem na skupove, ne idem na pjevače. Imaš, brate, Youtube pa gledaj… Kad rikne krava u vašoj Hercegovini, meni telefon zvoni, a tek u Vlasenici, malo visočije, tek onda, baš onako…'', dodala je.

Pri kraju se na kratko ipak vratila na brojke iz izvještaja, pa dodala:

''Što još hoćete da vam kažem. Je li prošlo deset minuta? Ako je prošlo ja ću prestati, samo tako kažite, niste mi tako rekli pa sam mislila da me prekidate zbog načina moga govora. Hvala puno, mislim da sam suštinu rekla'', rekla je Slijepčević na kraju.

Nezakonito sebi uvećala plaću

Inače, Obrenka Slijepčević 2021. godine izabrana je u četvrti mandat za predsjednicu Komisije za utvrđivanje sukoba interesa u organima vlasti Republike Srpske, iako su prije samo toga republički revizori ustvrdili da je sebi isplaćivala plaću po koeficijentu većem od onog utvrđenog Odlukom Narodne skupštine RS (NSRS).

„Primijenjeni koeficijent za obračun plaće predsjednika Komisije je veći od koeficijenta utvrđenog Odlukom Skupštine. Također, za članove komisije utvrđene su i isplaćene naknade u većim iznosima u odnosu na Odluku NSRS“, istaknuli su revizori u Izvještaju.

Kako su naveli, predsjedniku Komisije su vršene isplate naknade shodno odlukama koje nisu odobrene od strane Skupštine.

“Prema odlukama predsjednika Komisije vršeno je uvećanje plate po osnovu dodatnog rada za zaposlene u Stručnoj službi, što nije u skladu sa odredbama Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u organima uprave RS”, navedeno je u Izvještaju.

Dobro upućeni izvori CAPITALA kažu da Komisija plaća Slijepčevićki telefonske račune za privatni telefonski broj, kao i brojne druge neopravdane troškove koje nemaju veze sa poslovanjem.

Inače, ovo nije prvi slučaj neumjesnih govora u NSRS-u.

Kopirati
Drag cursor here to close