Banja Luka

Prva posebna sjednica NSRS - O izboru izaslanika za Vijeće naroda na novoj sjednici u petak

Istaknuo je da je Narodna skupština SIP-u BiH na vrijeme dostavila sve liste, ali da je SIP probio rok od 24 časa za njihovu verifikaciju, zbog čega je došlo do ove situacije.
Vijesti / Politika | 01. 12. 2022. u 13:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prva posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) počela je danas u Banja Luci. Kako je na početku sjednice rekao predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić, s dnevnog reda je povučena točka o izboru delegata u Vijeće naroda RS, jer je Središnje izborno povjerenstvo BiH (SIPBiH) jučer izdala priopćenje po kojem rok za žalbu na izbor delegata ističe noćas u ponoć.

Stevandić je rekao da će zbog toga druga posebna sjednica Narodne skupštine biti održana sutra u 9.30 sati, a na njenom dnevnom redu bit će izbor izaslanika u Vijeće naroda.

Istaknuo je da je Narodna skupština SIP-u BiH na vrijeme dostavila sve liste, ali da je SIP probio rok od 24 časa za njihovu verifikaciju, zbog čega je došlo do ove situacije.

''Mi kako ozbiljni ljudi nećemo dozvoliti da neko zbog ovakvog ponašanja SIP-a dovede u pitanje izbor delegata, te ćemo novu sjednicu održati sutra, nakon što prođe ovaj rok'', rekao je Stevandić.

Na dnevnom redu Prve posebne sjednice su - Usvajanje izvještaja Komisije za izbor i imenovanje o mandatima narodnih poslanika; Izbor delegata iz reda srpskog naroda u Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine;

Izbor potpredsjednikā NSRS i Izbor Administrativne komisije NSRS.

Na početku sjednice zakletve su položili narodni poslanici Nebojša Drinić, PDP (nije bio prisutan na Prvoj konstutivnoj sjednici), Tanja Vukomanović, PDP (umjesto Draška Stanivukovića) i Mirjana Orašanin, SDS (umjesto Ljubiše Petrovića).

Muškarci, poslanici Narodne skupštine na reverima danas nose bijele trake u znak podrške kampanji podizanja svijesti javnosti o rodno zasnovanom nasilju u RS pod nazivom „Bijela vrpca – Muško NE nasilju nad ženama“ i „Stop nasilju nad ženama – Nijedna žrtva više“, priopćeno je iz Odsjeka za odnose s javnošću NSRS.

Kopirati
Drag cursor here to close