Odgovorili na pitanja

VIDEO | EUFOR poslao poruku građanima BiH

"Građani BiH mogu očekivati da u zemlji tijekom idućih tjedana vide povećan broj patrola zbog aktivacije 500 pripadnika pričuvnih snaga EUFOR-a", naveli su u videoporuci građanima BiH.
Vijesti / Flash | 26. 04. 2022. u 10:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz misije EUFOR-a u Bosni i Hercegovini objavili su video u kojem su pojasnili i odgovorili na pitanje patroliraju li njihovi vojnici na teritoriju cijele BiH, zbog čega te što znače privremene zone okupljanja.

Odgovorili su i na pitanje na kojim lokacijama je EUFOR smješten. Iako su u posljednje vrijeme iz Republike Srpske pristizale primjedbe zbog toga što se vojnici i vozila EUFOR-a mogu vidjeti na ovom području, u ovom videu su iz EUFOR-a su se javili iz Banja Luke, ali su istaknuli da vrše patrolu po cijeloj državi.

"Građani BiH mogu očekivati da u zemlji tijekom idućih tjedana vide povećan broj patrola zbog aktivacije 500 pripadnika pričuvnih snaga EUFOR-a. Trenutno, sve osoblje EUFOR-a smješteno je u bazi Butmir u Sarajevu. Međutim, kada izvodimo patrole, mi koristimo privremene zone okupljanja koje se nalaze u svim dijelovima zemlje", pojasnio je jedan od vojnika EUFOR-a.

Istaknuto je i to da se te privremene zone okupljanja mijenjaju s vremena na vrijeme, u ovisnosti od zadatka.

Kopirati
Drag cursor here to close