Generalpukovnik Brice Houdet

EUFOR odlučan da spriječi bilo kakve pokušaje koji bi doveli do nestabilnosti u BiH

Šef Vojnog dijela Misije BiH pri NATO-u brigadir Fako razgovarao sa zapovjedništvom operacija EU - Althea generalom Houdetom.
Vijesti / Flash | 03. 03. 2022. u 13:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šef Vojnog dijela Misije Bosne i Hercegovine pri NATO-u sa sjedištem u Briselu brigadir Edin Fako sastao se 2. ožujka 2022. godine u Monsu, Kraljevina Belgija, sa zapovjednikom operacija Europske unije - operacije Althea generalpukovnikom Brice Houdetom, koji je ujedno i zamjenik načelnika Vrhovnog zapovjedništva savezničkih snaga Europe (Supreme Headquarters Allied Powers Europe – SHAPE).

Dok je europska sigurnost u cjelini ugrožena ratom u Ukrajini, generalpukovnik Houdet je istaknuo važnost mira i stabilnosti u ovoj regiji, a posebno u Bosni i Hercegovini.

Rekavši to, on je istaknuo da je kao operativni rukovoditelj operacije EU Althea u BiH veoma odlučan da angažira kapacitete EUFOR-a da spriječi bilo kakve pokušaje mogućih akcija koje bi dovele do nestabilnosti u BiH.

U ime ministra obrane BiH i načelnika Zajedničkog stožera OS BiH, brigadir Fako je iskoristio priliku da se zahvali zapovjedniku operacija Althea generalpukovniku Houdetu na podršci u donaciji od 10 milijuna eura za deminerski bataljun Oružanih snaga BiH.

Pored toga, brigadir Fako je u ime ministra obrane BiH uputio poziv generalpukovniku Houdetu da posjeti obrambene institucije u BiH.

spriječi bilo kakve pokušaje koje bi dovele do nestabilnosti u BiH

Kopirati
Drag cursor here to close