Mostar

Nestanak Brucea Leea: Oglasili se iz MUP-a HNŽ, komentirao i Nino Raspudić

Spomenik slavnog majstora borilačkih vještina Bruce-Leeja protekle noći nestao je iz Parka Zrinjevac.
Vijesti / Flash | 03. 03. 2024. u 11:05 M.G. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko neretvanske županije rečeno je kako se trenutno radi očevid oko nestanka statue Brucea Leea iz mostarskog parka Zrinjevac.

''Trenutno nemamo zaprimljenu nikakvu službenu prijavu nestanka Statue Brucea Leea iz parka Zrinjevac u Mostaru. Dežurni djelatnici policije obavili su razgovor s nadležnima i radi se očevid'', kazao je za Bljesak.info glasnogovornik MUP-a HNŽ Ljudevit Marić.

Spomenik slavnog majstora borilačkih vještina Brucea Leeja protekle noći nestao je iz Parka Zrinjevac. Na mjestu gdje je stajao ostao je samo stalak, a pored njega, kao što se vidi i na fotografijama, drvena paleta s kotačićima.

Neslužbeno saznajemo da Grad Mostar nema nikakve veze s uklanjanjem statue, kao niti Komunalno poduzeće Mostar. Stanovnici obiteljske kuće koja se nalazi u neposrednoj blizini za medije su kazali kako je Bruce Lee bio na svom mjestu proteklog dana i da je preko noći jednostavno nestao.

Nestanak spomenika kung fu majstoru za 24 sata.hr komentirao je Nino Raspudić, jedan od začetnika ideje postavljanja ovoga kipa u mostarski park. Kazao je kako je nestanak statue loš znak.

Foto: Bljesak.info / Statua Bruce-Leeja protekle noći nestao je iz Parka Zrinjevac

''Kip pripada gradu od trenutka kad je postavljen, tako da gradsku vlast morate pitati što se događa'', komentirao je za 24sata Nino Raspudić.

Leejev kip umjetničko je djelo Ivana Fijolića. Spomenik kung fu majstoru - Bruceu Leeju postavljen je u parku Zrinjevac u studenome 2005. godine. Bruce Lee je već jednom i to na sedam i pol godina, zbog čestih vandalskih uništavanja bio uklonjen iz parka.

Kopirati
Drag cursor here to close