Oglasili se

Veleposlanstvo SAD-a: Jasno je zašto smo ih sankcionirali

Dodaju kako je "tvrdnja da su sankcije antisrpske jer su neki od sankcioniranih Srbi apsurdna".
Vijesti / Flash | 04. 08. 2023. u 18:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Veleposlanstva SAD u Sarajevu oglasili su se povodom posljednjih sankcija koje su SAD uvele dužnosnicima iz RS-a kao i povodom navoda lidera SNSD-a i predsjednika RS-a Milorada Dodika.

Teorije zavjere

"Svima je sasvim jasno zašto su SAD 31. srpnja sankcionirale Željku Cvijanović, Nenada Stevandića, Radovana Viškovića i Miloša Bukejlovića. Gospodin Dodik i društvo mogu da dočaraju priče i teorije zavjere da su on i njegovi suradnici žrtve nekih izmišljenih antisrpskih politika, ali istina je da je Vlada Sjedinjenih Američkih Država sankcionirala te pojedince jer su svojim djelovanjem ugrozili stabilnost, suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, a ne zbog njihove etničke pripadnosti", ističu iz Veleposlanstva.

Dodaju kako je "tvrdnja da su sankcije antisrpske jer su neki od sankcioniranih Srbi apsurdna".

"Ignorira činjenicu da je jedan od sankcioniranih Hrvat, a ne Srbin, a druge osobe arogantno predstavlja kao avatare srpskog naroda. Oni to nisu. Oni su pojedinci, i sami su odgovorni za svoje postupke, kao i za snošenje posljedica tih radnji, kao što su Osman "Osmica" Mehmedagić i Marinko Čavara".

Uloženo stotine milijuna dolara

"Sjedinjene Države blisko surađuju i pomažu ljudima širom Bosne i Hercegovine, uključujući Republiku Srpsku, dugi niz godina, ulažući stotine milijuna dolara da podrže njih i njihove težnje da žive u mirnoj, demokratskoj i prosperitetnoj zemlji koja omogućava njima, njihovoj djeci i njihovim unucima prilike da napreduju".

"Postupci četiri neodgovorna političara ne mijenjaju i neće promijeniti posvećenost Sjedinjenih Država ovim zajedničkim ciljevima", navode iz Veleposlanstva SAD na Twitteru.

Kopirati
Drag cursor here to close