Posjeta

Veleposlanik NR Kine u BiH upoznao se s aktivnostima koje se provode na području općine Posušje

Veleposlanik Ping se zahvalio na pozivu i gostoprimstvu, upoznao prisutne s aktivnostima veleposlanstva i prihvatio nekoliko oblika zajedničkog djelovanja u narednom razdoblju.
Vijesti / Flash | 09. 10. 2023. u 18:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je općinu Posušje posjetio Nj.E. Ji Ping veleposlanik Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini.

Veleposlanika je ispred zgrade općine dočekao načelnik Ante Begić sa suradnicima u društvu članova Hrvatskog kulturnog umjetničkog društva fra Petar Bakula koji su kratkim plesom i pjesmom predstavili tradiciju posuškog kraja.

Uslijedio je sastanak u uredu načelnika na kojem su sudjelovali i savjetnik predsjedateljice Vijeća ministara BiH Mate Lončar i savjetnik načelnika za međunarodne odnose i diplomaciju općine Posušje Jozo Kolobarić.

Načelnik Begić je upoznao veleposlanika s aktivnostima koje se provode na području općine Posušje i svim kapitalnim projektima, te se razgovaralo o konkretnim oblicima suradnje i podrške projektima u Posušju. Načelnik Begić je ovom prilikom darivao veleposlanika Pinga i između ostalog poklonio dres Hrvatskog sportskog kluba Posušje s imenom njegove ekselencije.

Veleposlanik Ping se zahvalio na pozivu i gostoprimstvu, upoznao prisutne s aktivnostima veleposlanstva i prihvatio nekoliko oblika zajedničkog djelovanja u narednom razdoblju.

Nakon sastanka veleposlanik Ping je posjetio tvrtku Miviko d.o.o. i susreo se s Upravom na čijem čelu je vlasnik tvrtke i predsjednik Udruge gospodarstvenika Posušje, Damir Vican. Veleposlanik Ping je obišao proizvodi pogon i s Vicanom razgovarao o jačanju suradnje s kineskim tvrtkama.

Veleposlanik Ping je posjetio i poduzeće ŠONA d.o.o., kao i framu BGL.

 

Kopirati
Drag cursor here to close