Spriječeno

Posušje: Trojac pokušao prokrijumčariti pet Turaka

Vijesti / Crna Kronika | 20. 09. 2023. u 14:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Granična policija / Trojac pokušao prokrijumčariti pet Turaka 

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Gorica, 19. rujna 2023. godine spriječili su krijumčarenje pet državljana Republike Turske u graničnom pojasu na području Posušja.

Krijumčarenje je otkriveno prilikom nadzora državne granice i kontrolom putničkog motornog vozila BMV, nacionalnih oznaka Republike Hrvatske.

Vozilom je upravljao I.B. (1997.), državljanin R. Hrvatske. Dan ranije, 18. rujna 2023., na području Posušja pripadnici ove jedinice su zaustavili putničko motorno vozilo Škoda, nacionalnih oznaka BiH, u kojem je D.Č. (1978.), državljanin Bosne i Hercegovine, prevozio pet državljana Republike Turske.

Istovremeno je zaustavljen i automobil Grand Cherokee, nacionalnih oznaka Savezne Republike Njemačke, koji se kretao ispred kao prethodnica zaustavljenom vozilu, a vozilom je upravljao R.S. (1986.), također, državljanin BiH.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela Krijumčarenje osoba, o navedenim događajima je obaviješten dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH, prema čijoj su naredbi vozači ispitani u svojstvu osumnjičenih, a vozila i drugi dokazni materijali privremeno oduzeti.

Protiv osumnjičenih osoba, Tužiteljstvu BiH bit će dostavljeni Izvještaji o počinjenim krivičnim djelima Krijumčarenje osoba. O događajima su obaviješteni i pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close