Panika

Vatrogascima u Tuzli doletio auto, putnici pobjegli: "Vidjeli su što im se uvuklo ispod haube..."

Ispod haube ih je dočekalo iznenađenje: "Razlog za takvu paniku bio je potpuno neočekivan"
Vijesti / Flash | 09. 05. 2023. u 17:56

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koliko god nas neke životinje plašile, ako dođemo u neželjeno blizak kontakt s njima, trebamo znati da ne vrištimo samo mi od straha - to rade i one. Možda ne zvuče kao mi, i nisu pobjegle tako brzo, ali većina životinja će se paralizirati od straha. One se ljudi jako boje i jedini razlog zašto nam dolaze u blizinu je - hrana. Ako pak nema hrane, to znači da su došle na mjesto na kojem nas nisu očekivale, a mi smo se pojavili.

No, u strahu nam malo toga pomaže. Mogli bi ponešto o tome reći vozač i putnici koji su se u srijedu ujutro užurbano autom doveli do vatrogasaca u Tuzli, javlja Jutarnji list.

Putnici panično istrčali

Dok su vatrogasci sa zanimanjem gledali tko im je to došao, automobil se naglo zaustavio, sva vrata su se otvorila, a putnici panično istrčali vani.

"Razlog potpuno neočekivan. U motornom prostoru ispod haube zavukla se zmija, koju su primijetili tijekom vožnje. Odmah smo ustanovili da je u pitanju naša domaća zmija smuk, koja je, kao što je poznato, korisna u životinjskom lancu. Nakon što smo je pažljivo izvadili pustili smo je u prirodno stanište", objavili su vatrogasci.

Smuk,koji se još naziva bjelica ili Eskulapova zmija, je (ako izuzmemo kravosasa) najveća europska zmija. Nije otrovna, a poznata je kao vrsna penjačica po stablima.

Video pogledajte OVDJE.

Kopirati
Drag cursor here to close