Požar na Blidinju

Vatra i dalje prijeti, čekaju se helikopteri Oružanih snaga BiH i Republike Srpske

Hrvatski kanader danas je dva puta djelovao na području Parka prirode Blidinje, no nije uspio ugasiti požar koji je zahvatio golemo područje.
Vijesti / Flash | 22. 07. 2022. u 18:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski kanader i helikopteri iz BiH uspjeli su privremeno zaustaviti širenje požara na području planine Čvrsnice u parku prirode Blidinje, no zbog vjetra i visokih temperatura vatra se ponovno aktivirala što gasiteljima onemogućava konačnu borbu s vatrenom stihijom.

Prema riječima Drage Martinovića, šefa Civilne zaštite Županije zapadnohercegovačke očekuje se pomoć helikoptera Oružanih snaga i Republike Srpske. Poziv za pomoć upućen je i Republici Hrvatskoj. Do sada je opožareno više od 150 hektara šume.

''Hrvatski kanader danas je dva puta djelovao na području Parka prirode Blidinje, no nije uspio ugasiti požar koji je zahvatio golemo područje. Oko 8 sati očekujemo helikopter OS, možda će doći i helikopter Republike Srpske. Nije nikako dobro'', kazao je za Bljesak. Info.

Požar na planini Čvrsnici u okviru Parka prirode Blidinje aktivan je od nedjelje, a izbio je na nepristupačnom mjestu najvjerojatnije nakon udara groma.

Šef Civilne zaštite Županije zapadnohercegovačke upozorava da su gasitelji na izmaku snaga, a tijekom dana pućen je poziv za angažiranjem novih dragovoljaca koji bi se uključili u gašenje požara.

 

Kopirati
Drag cursor here to close