Set braniteljskih zakona

Usvojen Zakon o povećanju naknada za tuđu njegu i pomoć najtežim ratnim invalidima

Nalaže povećanje za 200 posto naknada za tuđu njegu i pomoć ratnim vojnim invalidima prve grupe invalidnosti, za 140 posto invalidima druge grupe, a za sto posto ratnim vojnim invalidima treće grupe.
Vijesti / Flash | 12. 04. 2022. u 18:44 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U setu braniteljskih zakona iz dnevnog reda današnje izvanredne sjednice Doma naroda Federalnog parlamenta, izaslanici su usvojili i posljednji, peti, Zakon o izmjeni zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji, koji nalaže povećanje novčanih mjesečnih naknada za najteže grupe ratnih vojnih invalida kojima su za svakodnevno preživljavanje potrebni tuđa njega i pomoć.

Predlagači Zakona su izaslanici Jasmin Duvnjak i Senad Čeljo, a nalaže povećanje za 200 posto naknada za tuđu njegu i pomoć ratnim vojnim invalidima prve grupe invalidnosti, za 140 posto invalidima druge grupe, a za sto posto ratnim vojnim invalidima treće grupe.

Riječ je o ukupnom unaprjeđenju statusa oko 600 pripadnika ove braniteljske kategorije, kazao je jedan od predlagača Zakona Jasmin Duvnjak.

Mujo Aganović je uime Saveza ratnih invalida paraplegičara FBiH, uz zahvalnost izaslanicima, kazao da će članovi te asocijacije i ubuduće podržavati sve inicijative koje su u funkciji unaprjeđenja stanja u državi Bosni i Hercegovini.

Kopirati
Drag cursor here to close