Parkovi pred vijećnicima

Usvojen ''jedan od svjetlijih primjera izvještaja javnih poduzeća Grada Mostara''

HRS-ov vijećnik Silvio Bubalo kazao je kako je čitajući izvještaj iskazao sumnju u smjenu prijašnjeg direktora direktor Miroslava Grubešića.
Vijesti / Flash | 27. 09. 2023. u 16:59 M.G. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Godišnji izvještaj o radu Javnog poduzeća Parkovi za 2022. godinu usvojen je na današnjoj 36. sjednici Gradskog vijeća Grada Mostara s 22 glasa za, jednog protiv i tri suzdržana. Za ovaj izvještaj vijećnici su se složili kako se radi definitivno o jednom od svjetlijih primjera izvještaja javnih poduzeća Grada Mostara.

HRS-ov vijećnik Silvio Bubalo kazao je kako je čitajući izvještaj iskazao sumnju u smjenu prijašnjeg direktora direktor Miroslava Grubešića.

''Čitajući ovaj izvještaj nisam našao niti jednu grešku zbog koje bi prozvao prijašnjeg direktora parkova. Mislim da od svih ovih direktora vi imate najbolju poziciju jer ćete nastaviti nešto što je, rekao bih, solidno urađeno već'', poručio je novoj direktorici Parkova Jadranki Senkić.

U svom izlaganju Senkić je navela kako su tijekom njezinog kratkog mandata uočeni idući problemi: niska cijena komunalnih naknada, loša naplativost, dotrajali kontejneri, zastarjeli vozni park kojim se vrši odvoz komunalnog otpada te problem nekontroliranog odlaganja krutog otpada na brojnim lokacijama užeg i šireg gradskog područja.

Kada je riječ o kontejnerima istaknula je da je od 700 kontejnera koji su na terenu njih 80 posto za zamjenu. Problem nekontroliranog odlaganja krutog otpada vidi u izgradnji reciklažog dvorišta, ali prije svega ,podizanju svijesti o njegovom pravilnom odlaganju.

Direktorici Parkova od strane vijećnika tek je predloženo da uvede dostavu računa mailom, kao što je to uradilo JP Vodovod.

Vijećnici su također bez većih primjedbi usvojili godišnja izvješća o radu JP Tržnice i JP Vodovod.

Kopirati
Drag cursor here to close