Odbijanac

Ustavni sud odbio tužbe braće Mamić i Tomislava Horvatinčića

Podsjetimo, Zdravko Mamić je povodom presude Vrhovnog suda podnio i ustavnu tužbu jer je, kako tvrdi u tužbi, bio žrtvom "povrede presumpcije nevinosti i medijskog linča".
Vijesti / Flash | 17. 11. 2021. u 12:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ustavni sud donio je rješenja kojima je dijelom odbio, a dijelom odbacio ustavne tužbe Zorana i Zdravka Mamića'', odgovorili su iz Ustavnog suda na upit RTL-a.

Dodatno, Ustavni sud je odgovorio kako su odbijene i ustavne tužbe Tomislava Horvatinčića.

''Obavještavam Vas da je Ustavni sud na sjednici od 26. listopada o.g. donio rješenje kojim je odbio ustavnu tužbu Tomislava Horvatinčića. Nadalje, na sjednici od 16. studenoga o.g. Ustavni sud donio je rješenja kojima je dijelom odbio, a dijelom odbacio ustavne tužbe Zorana i Zdravka Mamića''.

Podsjetimo, Zdravko Mamić je povodom presude Vrhovnog suda podnio i ustavnu tužbu jer je, kako tvrdi u tužbi, bio žrtvom "povrede presumpcije nevinosti i medijskog linča", piše Jutarnji.

Optužio je dvojicu sudaca Županijskog suda u Osijeku koji su sudili u njegovom slučaju da su od njega primili pola milijuna eura kako bi izrekli oslobađajuću presudu.

Tomislav Horvatinčić nekoliko je puta odgađao odlazak u zatvor zbog zdravstvenih razloga. No, naposlijetku je ipak morao na izdržavanje kazne.

''Nedopustivo je da se sudac izvršenja stavlja u ulogu liječnika, s obzirom na to da su sve medicinske institucije rekle da je za Horvatinčićev oporavak potrebno najmanje šest mjeseci. Moglo se očekivati da će sudac odobriti šest mjeseci'', rekao je svojevremeno njegov odvjetnik Velimir Došen kada je i otkrio da je zbog te odluke podnesena i ustavna tužba.

Kopirati
Drag cursor here to close