Baza podataka

Uspostavlja se Registar volontera općine Posušje

''Riječ je o bazi podataka koja na jednom mjestu objedinjava podatke o ukupnom broju volontera i područjima u kojem su zainteresirani volontirati'' – načelnik Begić.
Vijesti / Flash | 10. 12. 2021. u 12:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom nedavnog obilježavanja Dana volontera ovog tjedna je u Općini Posušje održan sastanak predstavnika općinskog Crvenog križa, Centra za socijalni rad i vodstva Općine na kojem je predstavljena uspostava Registra volontera na razini Posušja.

Riječ je o zajedničkom projektu Općine i Crvenog križa Posušje s ciljem jačanja mreže u svrhu pomoći u nepredviđenim okolnostima, poput elementarnih nepogoda, pomoći potrebitima odnosno socijalno ugroženim skupinama te općenito, jačanja općekorisnog rada za našu zajednicu.

O nastanku ove inicijative govorio je načelnik Ante Begić.

''Drago mi je što je inicijativa, koja je došla s jednog od sastanaka Stožera civilne zaštite općine Posušje, za donošenjem Registra volontera uspjela i nadam se kako će taj registar utjecati na rast volontiranja. Ovim putem pozivam sve da se aktiviramo u bilo kojem području volontiranja kako bi bili dio tog registra. Riječ je o bazi podataka koja na jednom mjestu objedinjava podatke o ukupnom broju volontera i područjima u kojem su zainteresirani volontirati'' – načelnik Begić.

Veliku potporu realizaciji ovog projekta dali su Crveni križ i Centar za socijalni rad općine Posušje koji također žele da volontiranje, kao oblik korisnog rada, postane prepoznatljivo i javno dostupno svim potencijalnim volonterima, te da se što više sugrađana uključi sa zajedničkom svrhom, a to je pomaganje drugima kao oblik pomaganja sebi.

Svi zainteresirani, u registar mogu upisati ispunjavanjem kratke upitne forme putem web stranice Općine Posušje i Facebook profila Crvenog križa Posušje.

Kopirati
Drag cursor here to close