5. prosinac

Međunarodni dan volontera: Zajedno smo nezaustavljivi

Iako se obim današnjih izazova konstantno povećava nada postoji. Nada u obliku bezbroj dobrih djela, koja se prenose od jedne do druge osobe jer gdje god i kad god je kriza tu je i volonter Crvenog križa, koji je spreman podržati i pomoći.
Vijesti / Flash | 05. 12. 2021. u 14:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svakog 5. prosinca obilježava se Međunarodni dan volontera. Ove godine, ovaj praznik se obilježava pod motom "Zajedno smo #NEZAUSTAVLJIVI". Cilj je ukazati na značaj volontera, ali i na njihov ogroman doprinos u borbi sa pandemijom i drugim krizama koje su se dogodile.

''Zaista smo ponosni na naše nevjerojatne volontere koji su u službi humanosti 24 sata, 365 dana u godini. Iako se obim današnjih izazova konstantno povećava nada postoji. Nada u obliku bezbroj dobrih djela, koja se prenose od jedne do druge osobe jer gdje god i kad god je kriza tu je i volonter Crvenog križa, koji je spreman podržati i pomoći onima u potrebi. Njihova posvećenost je nepokolebljiva, a njihovo susjećanje nema granica. Oni su nezaustavljivi i zaista smo zahvalni svim našim volonterima, kojih je trenutno više od 3.000'' - poručeno je iz Crvenog križa Federacije BiH (CKFBiH).

U okviru obilježavanja Međunarodnog dana volontera Crvenog križa FBiH dodijeljena su i priznanja Crvenog križa "Volonter godine".

Ove godine, dodijeljena su 23 priznanja u devet kategorija. Riječ je o oblasti prve pomoći, dobrovoljnog davalaštva krvi, socijalnim uslugama, odgovoru na katastrofe i krizne situacije, promociji Crvenog križa i humanih vrijednosti, jačanju volonterske mreže te najboljem mladom volonteru. Dodijeljena su i dva priznanja posthumno, tajniku Crvenog križa općine Usora Borisu Penavi kao i Hidajetu Mehanoviću iz Crvenog križa općine Zavidovići, priopćeno je iz Crvenog križa FBiH.

Također, volonteri Crvenog križa FBiH organizirali su i Konferenciju mladih CKFBiH koja okuplja zastupnike mladih iz cijele FBiH. Razgovarano je o realiziranim aktivnostima, ali i planovima za narednu godinu. Organizirana je i obukla mladih o Covid-19 virusu, cjepivima i aktivnostima odgovora na pandemiju i proces imunizacije stanovništva.

Crveni križ FBiH zahvaljuje svim volonterima koji svoju humanu misiju provode uvijek i za svakoga, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close