Mostar

Uslijed obilnih padalina porasla Radobolja

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je crveno upozorenje za područje cijele Hercegovine. U Mostaru je očekivana količina padalina između 40 i 60, lokalno 80 litara po kvadratu.
Vijesti / Flash | 05. 11. 2021. u 09:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rijeka Radobolja porasla je uslijed obilnih padalina koje su proteklog dana pogodile Mostar. Prema podacima Agencije za vodno područje Jadranskog mora u petak 5. studenog vodostaj rijeke iznosi 92 centimetara.

Foto: Bljesak.info /  Uslijed obilnih padalina porasla Radobolja 

Danas će u Bosni i Hercegovini prevladavati oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima, intenzivnije padaline praćene grmljavinom se očekuju na području Hercegovine.

Foto: Bljesak.info /  Uslijed obilnih padalina porasla Radobolja 

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je crveno upozorenje za područje cijele Hercegovine.

U Mostaru je očekivana količina padalina između 40 i 60, lokalno 80 litara po kvadratu.

Foto: Bljesak.info /  Uslijed obilnih padalina porasla Radobolja 

''Budite spremni. Poduzmite mjere opreza i pratite aktuelnu prognozu vremena. Očekujte ometanja u dnevnim rutinama i budite spremni obustaviti aktivnosti na otvorenom kao i zaštititi sebe i svoju imovinu. Plavljenje imovine i prometnih mreža su moguće. Poremećaj u sadijevanju električnom energijom, vodom i u komunikacijama je moguć. Može biti potrebna manja evakuacija. Teški uvjeti za vožnju uslijed smanjenje vidljivosti i nekontroliranog kretanja vozila uslijed vode'', upozoravaju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Kopirati
Drag cursor here to close