Nemoguće sastaviti kraj s krajem

Umirovljenici ne odustaju od zahtjeva za povećanje mirovina u FBiH

Daju rok Vladi Federacije BiH da se o njihovim zahtjevima izjasni najkasnije do 22. listopada
Vijesti / Flash | 18. 10. 2021. u 10:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Upravni odbor Saveza udruženja umirovljenika FBiH na svojoj posljednjoj sjednici još jednom je potvrdio da ne odustaju od zahtjeva za izvanredno povećanje mirovina u Federaciji i daju rok Vladi Federacije BiH da se o njihovim zahtjevima izjasni najkasnije do 22. listopada, rekao je Suljo Bekan, član Upravnog odbora.

''Tražimo povećanje mirovina za 10 posto svima koji su umirovljeni do kraja 2017. godine. Planiramo za 22. listopada održavanje konferencije za novinare u Sarajevu na kojoj ćemo iznijeti daljnje korake, a ukoliko ne bude odgovora Vlade FBiH, to su sigurno prosvjedi. Dakle, Federalnoj vladi dajemo rok da se pozitivno izjasni o našem zahtjevu najkasnije do 22. listopada'', rekao je Bekan.

U Federaciji je više od 400.000 umirovljenika. Najniže mirovine iznose 382 KM, zajamčene su 475 KM, a najviše 2.174 KM. Predstavnici umirovljenika su već ranije isticali da 60 posto umirovljeničke populacije ima najnižu mirovinu, a s kojom je nemoguće sastaviti kraj s krajem, osobito usljed svakodnevnih poskupljenja.

Kopirati
Drag cursor here to close