Nikada ih nisu zaposlili

Uhićeni prevaranti - obećavali posao u Njemačkoj i uzimali novac

Osumnjičenima se na teret stavlja da su izvršili kazneno djelo prevara
Vijesti / Flash | 05. 06. 2019. u 20:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

M. B. i Z. J. uhićeni su u Beogradu zbog sumnje da su 30 građana prevarom oštetili za ukupno 700.000 dinara nudeći im zaposlenje u Njemačkoj, a koje im, međutim, nikada nisu osigurali.

Oni su danas saslušani u Prvom osnovnom tužiteljstvu u Beogradu, koje predložilo sudu da im odredi pritvor.

Osumnjičenima se na teret stavlja da su izvršili kazneno djelo prevara u produženom trajanju, navodi se u informaciji objavljenoj na stranici tužiteljstva.

Tužiteljstvo precizira da se sumnja kako su ovi osumnjičeni od prosinca 2018. godine do travnja putem više internet stranica oglašavali i nudili zaposlenje u inozemstvu, u Njemačkoj, za različite profile zanimanja.

Nakon toga su od građana zainteresiranih za posao, sada oštećenih, zahtijevali da im putem post-net uplatnice uplate različite novčane iznose na ime pripremanja dokumentacije (izrade vize, putnih troškova i osiguranja), da bi zatim novac podizali u poštama sa svojim osobnim dokumentima i isti trošili za svoje potrebe.

Na ovaj način su, kako navodi tužiteljstvo, sebi pribavili imovinsku korist višu od 700.000, oštetivši, kako je do sada utvrđeno, preko 30 građana.

U daljem tijeku postupka tužiteljstvo će provesti dokazne radnje ispitivanjem svjedoka oštećenih i građana za koje se naknadno utvrdi da su oštećeni izvršenjem ovog kaznenog djela, nakon čega će donijeti odluku, napominje tužiteljstvo, prenosi Tanjug.

Kopirati
Drag cursor here to close